Страхотното представяне на Нюкасъл от началото на сезона дава надежди на феновете за големи неща. Към момента „джордитата“ заемат третата позиция във Висшата лига, а утре ги очаква двубой срещу Кристъл Палас от третия кръг за "Карабао Къп". Абсолютно всички билети за срещата бяха напълно разпродадени и Нюкасъл отново ще се радва на огромна подкрепа у дома. Това ще бъде своеобразно повторение на рекорда от 1976 година, когато отборът от английския североизток игра пред пълен стадион за Купата на лигата.  
 
Мениджърът Еди Хау за пореден път призова своите футболисти да останат здраво стъпили на земята.  
 
„Постоянно разговаряме с футболистите и се опитваме да ги държим здраво стъпили на земята. Никой не бива да се главозамайва от това, което правим, защото както много пъти съм казвал, всичко може да се промени доста бързо. Във футбола никога нямаш гаранции за нищо, а ние просто се опитваме да вършим своята работа и да гледаме мач за мач без да се натоварваме с излишни очаквания. 
 
Ясно е, че амбициите ни са големи и засега се справяме добре,  но единствено гледаме към следващия мач.  Радвам се, че феновете се наслаждават на сезона и само от нас зависи да продължим с упоритата работа. Рано е за каквито и да е изводи и прогнози, трябва да продължим да работим упорито и да се трудим, само така можем да изпълним нашите цели“, каза Хау.