Отборът на Нюкасъл продължава с търсенето си на нов мениджър. „The Telegraph“ съобщава, че планът на ръководството на „свраките“ е да имат нов предводител още преди международната пауза, която започва през следващата седмица.

Изданието посочва, че Греъм Джоунс ще продължи да изпълнява ролята си на временен наставник и за мача срещу Брайтън този уикенд, но в клуба се стремят да вземат окончателно решение за новия мениджър още преди това.

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес е водещият кандидат и според информациите самият той се интересува от възможността да поеме Нюкасъл. „Telegraph“ допълва, че триото англичани трио Джон Тери, Франк Лампард и Еди Хау също са сред вариантите.

Бившите треньори на Борусия Дортмунд и Рома Люсиен Фавр и Пауло Фонсека пък вече са били интервюирани от новата шефка на „джордитата“ Аманда Стейвли.

В същото време „Mirror“ информира, че Стивън Джерард, Франк Лампард, Антонио Конте, Брендън Роджърс, Жозе Моуриньо и Ерик тен Хаг също са били потърсени, но част от тях са отказали.

Първият наставник, към когото са се обърнали от Нюкасъл е бил Жозе Моуриньо. Специалния обаче съвсем наскоро застана начело на Рома и е поел ангажимент към шефовете на „вълците“. Освен това той в момента нямал желание да се завърне във Висшата лига след неуспешния си престой начело на Тотнъм.

След това е бил потърсен Стивън Джерард. Легендата на Ливърпул направи фурор начело на Глазгоу Рейнджърс в Шотландия и не крие, че един ден иска да води отбор от Висшата лига в Англия. Изглежда обаче на този етап и той не е готов да поеме „свраките“.

Потърсен е бил и наставникът на Аякс Ерик тен Хаг, който е известен с атрактивния си стил и налагането на млади играчи, но и той не е проявил интерес. Същото се отнася и за мениджърът на Лестър Брендън Роджърс, който също предпочита да остане при „лисиците“ с които има договор до 2025 година.

В момента Нюкасъл се намира на предпоследното място в класирането на Висшата лига с едва 4 точки от 10 срещи.