Нюкасъл Юнайтед и новака Лутън Таун направиха страхотно зрелище и завършиха наравно 4:4 в сблъсък от 23-ия кръг на английската Висша лига. На „Сейнт Джеймсис Парк“ двата отбора предложиха истинско шоу на зрителите по трибуните, което в крайна сметка не излъчи победител.

Снимки: Gulliver/GettyImages
98 снимки

Шон Лонгстаф изведе „свраките“ напред в резултата в 7-та минута, но Габриел Ошо възстанови равенството. Лонгстаф върна преднината на домакините с втория си гол в мача, но новаците изравниха повторно преди почивката чрез Рос Баркли.

След паузата феновете на стадиона видяха нови четири гола. „Шапкарите“ осъществиха пълен обрат и дръпнаха с два гола разлика след точните интервенции на Карлтън Морис от дузпа и Илайджа Адебайо, но Кийрън Трипиър и завърналият се след дълго време в лазарета Харви Барнс донесоха точката за възпитаниците на Еди Хау.

С нея Нюкасъл има вече 33 в актива си, като е на 11 от четвъртия Тотнъм. Лутън вкара Евертън в зоната на изпадащите, като е с точка повече и мач по-малко от „карамелите“, които по-рано стигнаха до драматично равенство с Тотнъм.

За играчите на Роб Едуардс предстои домакинство на последния в таблицата Шефилд Юнайтед, докато Нюкасъл гостува на Нотингам Форест.

Брайтън се наложи убедително над Кристъл Палас с 4:1. "Чайките" решиха всичко до почивката, като голове вкараха Люис Дънк, Джак Хншелууд и Факундо Буонаноте. През втората част Жан-Филип Матета намали за тима от Лондон, но Жоао Педро фиксира крайното 4:1. Брайтън е на шесто място в класирането, а Кристъл Палас е 14-и - близо до опасната зона.

Бърнли и Фулъм направиха 2:2 в друг мач от кръга. Фулъм поведе чрез Жоао Палиня и Родриго Мунис, но Бърнли не се предаде и стигна до точката чрез две попадения на Давид Фофана, като второто бе след изтичането на редовното време.