Отборите на Нюкасъл и Лийдс продължават без победа във Висшата лига от началото на сезона. Двата тима откриха 5-ия кръг в Англия с равенство помежду си на „Сейнт Джеймсис Парк”.

Двубоят не стартира никак добре за домакините, които още в 13-ата минута инкасираха попадение. Рафиня реализира интересно попадение. Бразилецът центрира в наказателното поле, където съотборникът му Родриго прескочи топката, а това заблуди стража на „свраките” Карл Дарлоу и топката влетя в десния ъгъл на вратата.

В 35-ата минута домакините бяха много близо до изравняване на резултата, но късметът покри тима на Лийдс. Мат Ричи проби фронтално срещу вратата и стреля от близо 20 метра, но след рикошет, топката срещна десния страничен стълб.

Все пак статуквото бе възобновено в края на първата част, когато Максимин реализира след самостоятелна акция в пеналта и удар в десния ъгъл на вратата.

През втората част и двата тима имаха добри положения, за да реализират отново, но нов гол така и не падна.

Така Нюкасъл и Лийдс продължават без победа от началото на кампанията във Висшата лига. Лийдс заема 16-ата позиция в таблицата с актив от 3 точки, докато „свраките” са в зоната на изпадащите с две точки.