Нюкасъл – Челси 1:0 /първо полувреме/, 38-и кръг, Висша лига, „Сейнт Джемсис Парк“

Нюкасъл имаше превъзходство през първото полувреме на мача срещу Челси. Играчите на Рафаел Бенитес създадоха няколко много опасни положения пред вратата на Тибо Куртоа, докато в момчетата на Антонио Конте видимо липсваше настроение.

Джонджо Шелви отправи хубав удар от разстояние в 9-та минута, но Тибо Куртоа се намеси решаващо и спаси.

Тибо Куртоа направи впечатляващо спасяване в 21-та минута, когато първо отрази удара на Айосе Перес, а само няколко секунди по-късно спаси шута на Мохамед Диаме.

Нюкасъл поведе в резултата в 23-та минута. Джонджо Шелви подаде към Мат Ричи, който пусна много добър извежда пас към Джейкъб Мърфи. Той се измъкна зад гърба на Виктор Моузес и излезе сам срещу Тибо Куртоа. Мърфи се опита да прехвърли вратаря на Челси, но белгиецът се намеси и спаси. След това топката отново попадна в Гейл, който отблизо с глава не пропусна да вкара.

Джонджо Шелви отправи опасен удар от границата на наказателното поле на Челси в 24-та минута, но топката премина встрани от вратата на Тибо Куртоа.

Дуайт Гейл получи много добър пас в 27-та минута, след което отправи хубав удар, но Тибо Куртоа успя да спаси.

В добавеното време на първата част пред Айосе Перес се откри много добра възможност. Той стреля от границата на наказателното поле на Челси, но встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.