Рекордната покупка на Арсенал Никола Пепе заяви, че критиката към отбора трябва да бъде отправена към самите играчи на тима, а не към мениджъра Фреди Люнгберг. В неделя „топчиите“ бяха прегазени от Манчестър Сити с 0:3 насред Лондон. По този начин тимът падна до деветата позиция в класирането с актив от 22 точки, на седем от четвъртия Челси.

„Ние, играчите, трябва да се справяме по-добре“, започна Пепе.

„Спечелихме само един от последните ни 12 мача. Не е достатъчно, ние сме Арсенал. Всичко зависи от играчите, не от треньора или от някой друг. Трябва да се събудим бързо, започвайки срещу Евертън. Фреди работи непрестанно, но нищо не се е променило откъм резултати. Всичко опира до нас, играчите. Фреди е близък с нас, защото доскоро и той беше играч. Той знае какво чувстваме, така че ние по-лесно да си говорим с него. Ще продължим да работим здраво, за да оправим нещата и да печелим отново. Ние не се влияем от ситуацията с мениджъра. Имах подобна ситуация в Лил. Със здрава работа ще се подобрим дали с Фреди или с някой друг“.

Люнгберг застана начело на Арсенал, след като тимът уволни Унай Емери преди по-малко от месец. Според редица издания Микел Артета е най-сериозния кандидат за поста на нов мениджър на „артилеристите“.