Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана ще бъде опция пред мениджъра Юрген Клоп за предстоящия шампионатен мач срещу Саутхемптън. Германецът потвърди, че червения картон, който халфът получи в мач за младежите заради скандално поведение.

Английският национал не е играл официален мач за първия тим на „червените” след загубата от Суонси на 22 януари, тъй като имаше проблем с бедрения мускул. Играчът опита да си върне ритъма по-бързо именно с участие в двубоя между дублиращите тимове на Ливърпул и Тотнъм, но след час игра бе изгонен заради изключително гневна реакция след единоборство. Лалана хвана за гушата и сериозно разтърси капитана на „шпорите” Джордж Марш.

Скандална проява от Лалана в мач на дубъла на Ливърпул

Клоп определено не беше доволен от реакцията на Лалана, макар и да разбира подобни изблици по време на мач.

„Той изигра 60 минути, не е хубаво. Говорих с него, не трябва да постъпва по такъв начин. Той също не е доволен от поведението си”, коментира Клоп. „Аз го разбирам, защото имаше още едно единоборство преди тази ситуация.”

„Адам не беше щастлив от поведението си, аз също не бях, ала това не променя мнението ми за него. Той е на път отново да направи завръщане през този сезон, няма да прибързваме с него. Определено е опция за състава”, допълни Клопо.