Феновете на Манчестър Сити демонстрираха голямо неуважение към мениджъра Мануел Пелегрини и почти целият стадион „Етихад“ бе празен, когато чилиецът започна последната си емоционална реч на него.

Привържениците на „гражданите“ останаха изключително разочаровани от равенството 2:2 срещу Арсенал в 37-ия кръг на Премиършип. „Небесносините“ са на път да изпуснат четвъртото място за сметка на градския съперник Манчестър Юнайтед и да не участват в Шампионската лига през следващия сезон. Това явно накара феновете да напуснат бесни „Етихад“ и да незачетат последните думи, сбогуването на Мануел Пелегрини.

„Разбира се, че исках да си взема сбогом с победа в мача срещу Арсенал. Играхме атрактивно и атакуващо. Така, както играем през последните три години, откакто съм тук. Не е същото обаче, след като не успяхме да победим. За мен това бяха три прекрасни години, които никога няма да забравя. Не завършваме сезона по начина, по който искахме. Нашето желание бе да сме сигурни в класирането си за Шампионска лига. Играхме добре срещу Арсенал, но ни липсваше малко късмет. Все още обаче нищо не е приключило. Трябва да изчакаме, за да видим какъв ще бъде крайният резултат във вторник между Уест Хем и Манчестър Юнайтед“, заяви Пелегрини.