Собственикът на Ливърпул Джон Хенри е готов да се раздели с акциите си в английския гранд Ливърпул, твърди електронното издание на New York Post. Източник близък до делата на американския милиардер сподели, че в момента тече „пасивен процес на продажба“, касаещ именно клуба от „Анфийлд“.

Според думите му, Хенри, който притежава и бейзболния Бостън Ред Сокс, е готов да се раздели с Ливърпул, ако някой предложи сума не по-малка от 2 млрд. долара.

„Ливърпул се продава, но само ако той получи правилната цена“, сподели източникът на New York Post пред медията.

Към този момент представителите на Джон Хенри и компанията му не коментират появилите се слухове.

В края на миналия месец, другият франчайз на бизнесмена – Бостън Ред Сокс – спечели деветата си титла в американската бейзболна лига, но въпреки това клубът претърпя сериозни финансови загуби през годината. Все още не е ясно дали намеренията на Джон Хенри да се раздели с Ливърпул имат пряка връзка със ситуацията в бейзболния му клуб.

 

 

Един от ръководните фактори в Ред Сокс обаче наскоро успокои, че всичко с финансите на клуба е наред,

„Никога няма да се оплачем от финансите си. Имаме щедри собственици“, коментира преди време Дейв Домбровски.

Списание „Форбс“ оцени състоянието на Джон Хенри на близо 2 млрд. долара.

Това не е първият път, в който се говори за продажбата на Ливърпул. През август тази година стана ясно, че в края на 2017 и началото на 2018, американският бизнесмен е отхвърлил две оферти за „червените“.

„Това, че Джон Хенри е готов да продаде Ливърпул не е фалшива новина“, сподели спортен инвестиционен брокер от Лондон, като в същото време добави, че евентуална продажба едва ли би се случила скоро.