Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил се изрази скептично относно плановете за подновяването на Висшата лига, заявявайки, че здравето на хората е по-важно от футбола. В края на миналата седмица правителството на Великобритания обяви плановете си шампионатът на Англия да бъде рестартиран в началото на юни, но междувременно две от големите първенство в Европа бяха окончателно прекратени заради коронавируса - тези в Холандия и Франция.

"Чуваме различни неща всеки ден, но ако това решение не бе свързани с пари, тогава изобщо нямаше да говорим за футбол в следващите месеци. В момента хората оценяват рисковете, но какъв риск сме готови да поемем в името на това да подновим футбола. Ако наистина слагаме здравето на първо място, то нямаше да говорим за футбол", коментира Невил пред Скай Спортс.

"Продължавам да задавам един въпрос: какво ще се случи, когато някой футболист или човек от треньорския щаб влезе в интензивно отделение. Тогава какво ще правят? Мисля, че и те си задават този въпрос и не са сигурни как да постъпят", допълни бившият английски национал.