Бившият краен бранител на Манчестър Юнайтед Фил Невил си припомни за случай, в който е влязал в остра конфронтация със Сър Алекс Фъргюсън, след като шотландецът е привлякал Клеберсон и Ерик Джемба-Джемба. 

За разлика от брат си Гари, Фил така и не успя да стане твърд титуляр в селекцията на Фъргюсън, въпреки че записа над 400 мача за "червените дяволи". В не малка степен тази впечатляваща бройка се дължи и на поливалентността на играча. 

На моменти обаче перферната роля на Невил го е ядосвала, което е довело до потребност на англичанина да проведе сериозен разговор със своя мениджър за бъдещето си. 

"В последните си 18 месеца бях вече доста изнервен. На онзи етап да играя по веднъж на всеки 2-3 седмици просто не беше достатъчно. Бях на 27-28 и бях свикнал с ролята, защото през голяма част от кариерата си бях заобиколен от впечатляващи играчи", започна бившият бранител. 

"Тогава дойдоха играчи като Клеберсон и Ерик Джемба-Джемба, които също бяха предпочетени пред мен. В онзи момент знаех, че няма да го търпя повече. Проведохме разговор със Сър Алекс и въпреки че ни беше трудно, взехме решение, че е най-добре да напусна". 

"Беше трудно решение, защото Юнайтед си беше моя клуб. В крайна сметка обаче не съжалявам, че напуснах", завърши Невил.