Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил счита, че ситуацията с Люк Шоу умело се използва от клуба, за да отклони вниманието около реалните проблеми на „Олд Трафорд”. За бележития десен защитник много по-тревожно е, че „червените дяволи” изобщо не са в състояние да водят битка за титлата въпреки огромните харчове, откакто Моу застана начело.

Прясното унижение на Люк Шоу разтърси Юнайтед отвътре

Играчите, които изхвърчат, ако Моу продължи

През последната седмица съдбата на 22-годишния Шоу е централна тема за медиите на Острова. Английският талант беше заменен още на почивката при успеха с 2:0 над Брайтън в 1/4-финалите на ФА Къп, а по-късно неговият агент заяви, че клиентът му е репресиран целенасочено от Моуриньо.

Докато в Англия се чудят къде би продължила кариерата на Шоу, когото все още считат за важна част от бъдещето пред националния отбор, Невил видя опит да се „заметат под килима” същинските проблеми в Юнайтед. „Ако трябва да бъда честен, не мога да се отърва от чувството, че цялата ситуация около Люк Шоу отклонява вниманието от критичния аспект на сезона за Юнайтед”, заяви Невил пред „Скай Спортс”.

Кариерата на Люк Шоу с екипа на "червените дяволи"

„Юнайтед похарчи много пари и целта беше спечелването на  Висшата лига, като същевременно се гонеше максимално дълго оставане в Шампионската лига. Очевидно нито едното, нито другото се случиха.”

„Проблемът за мен не се корени в индивидуалностите, в това дали Шоу, Пол Погба или Алексис Санчес не се представят на ниво. Въпросът е, че целият отбор не показва постоянство – нещо, което Моуриньо успяваше да придаде на отборите си в хода на своята кариера.”

„Колкото до Шоу, мога да заявя, че талантът и качествата са налице. Неговата работа като футболист обаче е да бъде готов да се изявява всеки ден, да подреди всеки аспект от живота си, ако иска да бъде играч на Юнайтед. Към момента неговият потенциал остава недооценен.”

„Аз имам страхотна вяра в Люк Шоу и считам, че ще бъде много жалко, ако той напусне Юнайтед, без да реализира потенциала си”, добави още Невил.