Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил призна, че е опитал да убеди Стивън Джерард да напусне Ливърпул и да отиде на "Олд Трафорд", но в рамките на секунди халфът на мърсисайдци категорично е отхвърлил тази възможност.

"Това се е случвало няколко пъти по времето на лагерите с националния отбор на Англия (б.ред. - това да убеждава играчи на други клубове да се присъединят към Манчестър Юнайтед). Знаете, че говорих с Алан Шиърър по време на Евро 96. Аз обаче бях по-млад и нямаше как този разговор да бъде много сериозен. Определено с Уейн Рууни също сме говорили, но пък той бе доста по-млад, така че не можеше да го поставяш под голям натиск", каза Невил.

"С Джерард обаче действах с цялата си настоятелност. Исках да се махне оттам. Честно казано, отговорът на Стиви бе: "аз и семейството ми никога няма да можем да се върнем в Ливърпул отново, ако това стане". Разговорът бе много кратък. Той беше много лоялен, фенове на Ливърпул. Не беше чак толкова лоялен, когато Джон Тери отиде в стаята му да говорят. Мисля, че Тери изкара около 10 минути. Аз получих отказ след само 30 секунди", разказа с усмивка Гари Невил пред "Скай спортс".

Джерард остана лоялен към Ливърпул почти през цялата си кариера, като единственият друг клуб, за който игра, бе ЛА Галакси.