Манчестър Юнайтед препарира Арсенал с 3:1 в битката на титаните от 15-ия кръг на Висшата лига. На "Емиратс" възпитаниците на Жозе Моуриньо нанизаха два бързи гола още в началото на срещата, като Антонио Валенсия откри в 4-ата минута. Интригата бе възобновена, след като неочаквано завърналата се звезда на "топчиите" Александър Лаказет се разписа в 63-ата минута на двубоя. Въпреки това Джеси Лингард изкова успеха на "червените дяволи", след като реализира две попадения за тима си в двубоя в 11-ата и 63-ата минута. Пол Погба блесна с две асистенции, но също така остави тима си с човек по-малко на терена 15-ина минути преди края на срещата. Французинът получи директен червен картон за необмисленото си, но изключително грубо влизане на Ектор Бейерин.

Едва изминали 4 минути от срещата Антонио Валенсия покоси Арсенал с гол от съблекалнята. Сеад  Колашинац загуби топката и позволи на Валенсия да се устреми към наказателното поле. Последва великопелно двойно подаване с Пол Погба и Валенсия изпрати топката в десния ъгъл на вратата през краката на безпомощния Петър Чех.

“Червените дяволи” сякаш полетяха след първото отбелязано попадение, което пък срина домакините за известен период от време. Това позволи на възпитаниците на Жозе Моуриньо да поведат с 2:0 в резултата. Джеси Лингард притисна Шкодран Мустафи и той сбърка, подарявайки топката на Ромелу Лукаку. Новото попълнение на "червените дяволи" нахлу в наказателното поле и атрактивно изведе Лингард сам срещу вратаря, който не сбърка, пращайки топката в мрежата на "артилеристите".

Лондончани се съвзеха към средата на полувремето. В 30-ата минута Месут Йозил опита да намери вратата на Давид Де Хеа от пряк свободен удар, но топката бе изчистена.

Домакините трябва да съжаляват най-много за положението, което се откри пред тях в 32-ата минута на срещата. Алексис Санчес намери отлично останалия сам срещу вратаря Лаказет. Французинът първоначално не успя да преодолее вратаря, засуети се, което позволи на футболистите на Юнайтед да се върнат и да осуетят плановете му. Все пак той успя да отправи удар, който единствено разстресе напречната греда. При добавката Гранит Джака изстреля топката към вратата от границата на наказателното поле, но тя прелетя покрай лявата греда.

В последните минути на първата част "топчиите" пропуснаха няколко възможности за гол, но така и не успяха да реализират нито едно.

В 42-ата Аарън Рамзи реши да стреля към целта, но опитът му не успя да застраши вратаря, след като топката беше добре блокирана от защитник на гостите.

Две минути по-късно пред Ектор Бейерин се откри добра възможност. Той отправи удар от далечно разстояние, който бе насочен към левия ъгъл, но Давид де Хеа внимаваше.

В добавеното време на редовните 45 минути Ромелу Лукаку замалко да вкара топката в собствената си врата. Белгийският нападател опита да изчисти опасно центриране на Алексис Санчес, но вместо това насочи топката към мрежата на Де Хеа. За негова радост испанският страж внимаваше и с котешки рефлекс опази мрежата си чиста.

Александър Лаказет върна Арсенал в дербито в 49-ата минута на срещата, след страхотна домакинска атака. Алексис Санчес намери отлично Аарън Рамзи в наказателното поле, който върна към Лаказет. Французинът нямаше как да не се възползва от опразнената врата и с топовен шут прониза мрежата й.

В 51-ата минута Джеси Лингард нанесе обещаваш удар след страхотно солово движение, но Петър Чех отрази опита с прекрасно спасяване и запази резултата.

Минута по-късно Алекс Иуоби отправи още един опасен удар към вратата на Де Хеа, но стражът на “червените дяволи” протегна ръка за ново блестящо спасяване. 

Отново Де Хеа с прекрасна проява в 56-ата минута на срещата, след като последователно предотврати опасен изстрел на Лаказет, а след това и на Санчес. 

Юнайтед сложи край на възродилите се надежи на домакините в 63-ата минута на срещата. Пол Погба проби отдясно, справи се с Лорент Кошчелни и с блестящ успореден пас на голлинията намери останалия на празна врата Джеси Лингард. 24-годишният полузащитник не се поколеба и за миг и с прецизен удар отблизо мушна топката във вратата на домакините за втори път в срещата.

В 65-ата отново чилийският нападател изпробва рефлексите на испанския вратар с шут от границата на наказателното поле, но Де Хеа уверено спаси. 

Десетина минути по-късно Пол Погба с едно-единствено необмислено действие остави тима си с човек по-малко на терена до края на двубоя. Наскоро завърналият се от тежка контузия французин фаулира лошо Ектор Бейерин в опита си да достигне до топката.

Погба буквално мина транзит през крака на защитника на "топчиите", който вече бе паднал на земята. Французинът настъпи брутално Бейерин, а кракът му попадна на задната част на коляното на съперника му. Въпреки че нарушението, което извърши Погба не изглеждаше умишлено, то можеше да създаде сериозни проблеми за Бейерин, който за късмет бързо се изправи и продължи игра. 

Главният съдия Андре Маринър обаче не се поколеба да покаже червения картон на Погба и до края на двубоя Юнайтед ще бъде с човек по-малко на терена.

Дори с 10 на терена обаче, "червените дяволи" запазиха крайния резултат, който им донесе нови три точки към аванса им, набъбнал до 35 точки. Така преди предстоящия двубой на лидера в класирането Манчестър Сити срещу Уест Хем в неделя, тимът на Жозе Моуриньо, който заема второто място, намали дистанцията на пет точки.

Арсенал пък не успя да запази позииците си в топ 4 и бе изпреварен от Ливърпул, който вече заема четвъртата позиция с 29 пункта.

Вижте съставите на двата тима:

Арсенал: 33 Петър Чех, 6 Лоран Кошчелни, 20 Шкодран Мустафи, 18 Начо Монреал, 24 Ектор Бейерин, 8 Аарън Рамзи, 29 Гранит Джака, 31 Сеад Колашинац, 7 Алексис Санчес, 9 Александър Лаказет

Манчестър Юнайтед: 1 Давид Де Хеа, 2 Виктор Линдельоф, 12 Крис Смолинг, 5 Маркос Рохо, 25 Антонио Валенсиа, 6 Пол Погба, 31 Неманя Матич, 18 Ашли Йънг, 14 Джеси Лингард, 11 Антони Марсиал, 9 Ромелу Лукаку