Футболистът на Ливърпул - Алексис Мак Алистър, най-вероятно няма да играе повече до края на настоящата година. Аржентинецът получи контузия в двубоя с Шефилд Юнайтед (2:0) и, след като пропусна срещите с Кристъл Палас (2:1), Роял Юнион СЖ (1:2) и Манчестър Юнайтед (0:0), имаше надежди, че ще бъде готов за дербито на върха срещу Арсенал през уикенда.

Според сайта, посветен на новини за Ливърпул DaveOCKOP, Мак Алистър обаче няма е готов за сблъсъка с „артилеристите“, както и за останалите мачове около натоварения празничен период.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

В сряда мърсисайдци играят с Уест Хем Юнайтед в турнира за Купата на Лигата, а след дербито с Арсенал имат мач с Бърнли на „Боксинг Дей“. Аржентинският полузащитник най-вероятно няма да бъде на линия и за тези среща. Надеждата е евентуално да бъде готов за домакинството на Нюкасъл на 1 януари.

По-късно във вторник мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, ще даде пресконференция, на която по всяка вероятност ще даде повече информация относно състоянието на Мак Алистър, както и това на Райън Гравенберх, който също получи контузия в дербито с Манчестър Юнайтед.