Нападателят на Нюкасъл Юнайтед Александър Исак няма да играе поне до началото на световното първенство по футбол. Това разкри старши треньорът на "свраките" Еди Хау.

23-годишният шведски национал бе привлечен от испанския Реал Сосиедад за рекордната за Нюкасъл сума от 60 милиона лири, но след само три изиграни мача получи контузия в бедрото, която ще го задържи извън терените поне още месец.

Исак получи контузията на тренировка с националния отбор на Швеция през септември, но тъй като скандинавците няма да играят на световното първенство в Катар, той ще има още близо два месеца за възстановяване. 

"За съжаление ситуацията с неговата травма се усложни. Не смятаме, че Алекс ще се върне в игра преди началото на световното първенство на 20 ноември. Знам, че за него това е ужасно, защото той е нов играч в ново първенство. Той се аклиматизираше много добре към тима и към Висшата лига, но дойде тази контузия с националния отбор на Швеция", каза Хау.

В сряда Нюкасъл приема Евертън в мач от поредния кръг в английското първенство. След десет изиграни мача "свраките" са шести в класирането с 15 точки след три победи, шест равенства и една загуба.