Челси се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Суонси от 14-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Стамфорд Бридж“. Единственото попадение в срещата отбеляза Антонио Рюдигер в 55-та минута. Виктор Моузес се завърна в игра за Челси в 75-та минута. 

Челси имаше надмощие през първото полувреме, но така и не успя да се възползва от създадените положения пред вратата на Лукаш Фабиански.

Уилиан стреля опасно от фаул в 10-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на Фабиански.

Алваро Мората стреля от границата на наказателното поле на Суонси в 13-та минута, но Фабиански спаси.

След грешка при изчистването на топката от страна на играч на Суонси, Дзапакоста отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Суонси, но Фабиански спаси.

Педро Родригес стреля от малък ъгъл в 18-та минута, но Лукаш Фабиански отново бе на мястото си и спаси.

Уилиан и Педро Родригес комбинира помежду си в 22-та минута, след което испанецът стреля, но Лукаш Фабиански успя да избие в корнер.

След центрирането в наказателното поле на Суонси Алваро Мората стреля с глава, но Фабиански отново спаси.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 26-та минута на двубоя. Ренато Санчес спъна отзад Маркос Алонсо в наказателното поле на Суонси. Съдията Нийл Суорбрик обаче не свири дузпа, въпреки че имаше основание да стори това. Санчес категорично не игра с топката, когато препъна Алонсо.

Франсеск Фабрегас пусна отличен пас към Алваро Мората, който отправи много красив удар, но Фабиански бе на мястото си и спаси. При подаването Мората бе в положение на засада, която не бе маркирана.

Фабрегас центрира от корнер в наказателното поле на Суонси в 35-та минута, след което Маркос Алонсо стреля с глава, но в аут.

Уилиан пусна остър пас към Педро в 41-та минута, Моусън изби топката, а тя премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Фабиански. Съдията Суорбик посочи аут, а това негово решение вбеси Антонио Конте. След тази реакция на италианеца, съдията изгони мениджъра на Челси на трибуните.

Челси поведе в резултата в 55-та минута, когато Н‘Голо Канте стреля, а след рикошет топката попадна на главата на Антонио Рюдигер, който я изпрати във вратата на Лукаш Фабиански. Това е първото попадение на Рюдигер с екипа на Челси в Премиършип.

Челси продължи да доминира и в 58-та минута Педро комбинира с Маркос Алонсо, който направи непростим пропуск.

Челси направи нов много сериозен пропуск в 63-та минута, когато Франсеск Фабрегас центрира от фаул в наказателното поле на Суонси, където Алваро Мората стреля с глава, но Лукаш Фабиански направи ново впечатляващо спасяване и изби топката в корнер.

Маркос Алонсо подаде към Алваро Мората в 65-та минута. Нападателят успя да овладее топката и да елиминира защитник на Суонси, след което стреля неточно в аут.

Уилиан отправи много опасен удар, но Фабиански отново спаси.

След този успех Челси запази третото си място с актив от 29 точки, докато Суонси е предпоследен с 9 точки.