Манчестър Сити се измъчи жестоко на четвъртфиналите във ФА Къп, но все пак премина към следващата фаза. Лидерът в Англия падаше с два гола след 45 минути от средняка в Чемпиъншип Суонси Сити, но с три попадения през втората част Сити направи пълен обрат. Два от головете за „гражданите” дойдоха след груби грешки на съдиите, но все пак темпото и натискът, който бе наложен през втората част от Сити, се оказаха достатъчни за тима на Хосеп Гуардиола.

Мат Граймс даде аванс на Суонси Сити в 20-тата минута, след като бе точен от дузпа, а девет по-късно превъзходно нападение бе завършено от Берсант Целина. Бернардо Силва върна едно попадение в 69-ата минута, а ужасяващ късмет покри Серхио Агуеро в 78-ата минута. Аржентинецът би дузпа, като топката се отби в гредата, а после и в крака на Кристофър Нортфелд, за да може стражът на Суонси да си запише автогол. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Картър-Викърс срещу Рахийм Стърлинг, което го нямаше.

Все пак в 89-ата минута Сити оформи крайния обрат, като отново бе точен, но след гол от засада.

Втородивизионният Суонси изигра прекрасно първо полувреме, като преднината с два гола бе напълно резонна. Първо в 20-тата минута Фабиан Делф направи нарушение в наказателното поле, а Мат Граймс откри – 1:0. Девет по-късно „лебедите” написаха нова „песен” на „Либърти Стейдиъм” след фамозно нападение с много пасове. Последният дойде от Нейт Дайър към Берсант Целина и с фалцово изпълнение косоварят наказа бившия си клуб – 2:0.

Второто полувреме стартира мощно за Сити, като с постепенни корекции в играта Хосеп Гуардиола промени облика на отбора си. Движението на „гражданите” по терена се подобри значително, а така се отваряха пространства на терена. Първото попадение дойде в 69-ата минута, когато Бернардо Силва завърши постепенно нападение на „гражданите”. В 77-ата минута реферът Андре Маринър подари дузпа за Сити, отсъждайки нарушение на Картър-Викърс срещу Стърлинг. Зад топката застана Агуеро, а топката се отби в гредата и с помощта на рикошет в крака на Кристофър Нортфелд топката влетя във вратата му – 2:2.

Пълният обрат стана факт в 89-ата минута, когато точен бе Агуеро. Аржентинецът засече центриране на Бернардо Силва с глава и прати Сити към полуфиналите, но голът трябваше да бъде отменен, тъй като бе в положение на засада. Това убягна от погледа на реферите и по този начин Сити чака своя опонент на 1/2-финалите за ФА Къп.