Отборът на Тотнъм постигна минимална победа с 1:0 над Евертън в двубой от 33-и кръг на английската Висша лига. Почетното попадение за "шпорите" бе дело на Майкъл Кийн, който имаше нещастието да си отбележи автогол в 24-ата минута. 

Двубоят стартира равностойно, но първата добра възможност бе на сметката на Тотнъм, след като в 21-ата минута Лукаш овладя прецизно подаване на ръба на наказателното поле, но ударът му не бе толкова прецизен и не влезе в очертанията на вратата.

​Само три минути по-късно "шпорите" вече бяха напред в резултата, тъй като Майкъл Кийн злощастно отклони топката в собствената си мрежа. 

След половин час игра Ерик Дайър опита да покачи резултата, но ударът му прелетя на сантиметри от напречната греда. 

В добавеното време на първата част "карамелите" имаха страхотен шанс да изравнят резултата, който бе профукан от Ричарлисон, който се измъкна успешно от противниковата защита и шутира, но кълбото така и не срещна очертанията на вратата. 

Getty Images
41 снимки

Десет минути след подновяването на играта Хьон-Мин Сон също записа името си сред неуспешните голмайстори в двубоя, след като нанесе удар в средата на вратата, който обаче бе отразен от Джордан Пикфорд. 

Последваха два нови опита на Сон да разстреля вратата на англичанина, но стражът се справи брилянтно и опази мрежата си. 

Последната дума в двубоя бе на "карамелите", но ударът на Доминик Калвърт-Люин не доведе до нищо, тъй като Уго Лорис внимаваше и запази трите точки на своите. 

Така "шпорите" се изкачиха до 8-ата позиция и вече дишат във врата на 7-ия Арсенал, а Евертън си остана на 11 място с 44 точки.