Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, коментира драматичното равенството 2:2 на неговия отбор в градското дерби срещу Фулъм в среща от третия кръг на Висша лига. Испанецът не остана доволен от това, че играчите му за пореден път са допуснали елементарен гол в самото начало на двубоя.

„Хиляди пъти сме изпадали в тази ситуация. Загубихме топката на наистина опасно място, а след това ни вкарваха хубав гол. Още от самото начало започваме с изоставане. Сами правим живота си труден, но съм доволен от начина, по който реагирахме. Доминирахме в мача и създадохме безкраен брой шансове. Трябваше да вкараме пет, шест, че може би и седем гола с лекота. Взехме преднина, което бе най-трудното, и накрая просто трябваше да се браним при един корнер“, добави разочарованият специалист”, заяви Артета пред медиите след мача.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Наставникът на „артилеристите“ допълни, че е останал доволен от включването на резервите Фабио Виейра и Еди Нкетиа, но и разкритикува отбора за получения втори гол, при който „котиджърс“ бяха с човек по-малко.

„Фабио се включи във всичко интересно, което направихме и съм много щастлив за него. Същото важи и за Еди. Моя е грешката, че Фабио днес не игра повече, защото показа, че го заслужава. Не може да допускаме голове с човек в повече. Трябва да показваме друга нагласа – „само през трупа ми“. Дадохме им една възможност и те ни наказаха. След това имахме две възможности и не вкарахме нов гол. Мисля, че направихме достатъчно, за да спечелим този мач, но в крайна сметка взехме само една точка“, каза още Артета.