Мениджърът на Уулвърхемптън Нуно Еспирито Санто демонстрира интересна гледна точка към системата за видеоарбитраж (ВАР), която нагнети напрежение след изравнителния гол на Рубен Невеш за 1:1 срещу Манчестър Юнайтед. Португалският специалист призова да се помисли за феновете и как не бива да им се отнема правото да празнуват толкова важно попадение.

„Първото полувреме беше много трудно. Юнайтед беше много силен, създаде ни много проблеми. Те бяха наистина клинични. Вкараха фантастичен гол. Имахме планина да изкачваме, но през второто играхме страхотно. Начина, по който се представихме – динамиката, темпото, интензитетът, пресата – всичко беше много добре”, подчерта Еспирито Санто.

„Идеята ни изобщо не беше да стоим и да се отбраняваме преди почивката. Причината беше качеството на съперника. Те ни пресираха, отнемаха топката. Не ни позволиха да играем по-напред. Създадоха ни много проблеми. Прецених, че трябва да отидем и да играем повече в тяхната половина. Второто полувреме беше много добро, целият мач беше страхотен.”

„Това е, което трябва да правим, така трябва да играем ние. Това е битката за мача, трябва винаги да преследваме победата. Ние го направихме, всеки един от играчите го направи.”

„Голът на Невеш? Много хубаво попадение. След него дойде и тяхната дузпа, а това е, което хората харесват. Атмосферата беше невероятна, имаше много шансове за гол.”

„ВАР и разследването на гола ни? Аз исках да остана щастлив. Не исках да изгубя този момент. Не отлагането пречи, а не знаех как ще го решат. Емоцията се губи. Празнуваш гола, това е толкова хубав гол, който може да значи толкова много, а после изведнъж 2 минути тишина. Не отнемайте това от хората. Трябва да се намери решение. Това е най-важният момент във футбола - голът”, заключи Нуно Еспирито Санто.