Финалистът в Лига Европа Челси ще увеличи автоматично договора на нападателя си Оливие Жиру след края на сезона, предават медиите в Англия. „Сините” от Лондон са запазили това свое право в договора с футболиста, когато е бил подписван, след като ще бъде наказан с трансферно ембарго по всяка вероятност през идните месеци.

Ако това наказание стане факт, Челси ще трябва да мисли прозорливо що се отнася до подбирането на играчите в първия си състав, а оставането на Жиру е едно от нещата, които „сините” могат да свършат и да решат безпроблемно евентуални грижи в атакуващите си позиции.

Френският стрелец и шампион със страната си на Мондиал 2018 бе спряган за напускане на „Стамфорд Бридж”, след като неговият контракт изтича през юни, но медиите твърдят, че той ще остане в Западен Лондон за поне още един сезон. 32-годишният футболист е често използвана резерва през целия сезон, а именно това го подтиква да се замисля към завръщане в неговата родна страна.

При оставането на Оливие Жиру за още един сезон, то отборът ще се подсили и с Тами Ейбрахам, който се очаква да се завърне от наем в Астън Вила след края на този сезон.