Напрежението в Уест Хем се покачва, броени дни преди началото на сезона. По последни информации от медиите в Англия, Дейвид Мойс може да напусне клуба и да остави "чуковете" без треньор.

Причината за всичко това е неразбирателство между него, новият технически директор и един от собствениците - Дейвид Съливан. То се поражда най-вече около вижданията им относно трансферната политика на лондончани. Уест Хем прибра рекордна сума - 105 милиона паунда, от трансфера на Деклан Райс, но все още не успява да направи входящ трансфер. Това поражда много неяснота и явно напрежение в клуба. 

"Чуковете" започват своя нов сезон на 12-и август, срещу тима на Борнемут. Уест Хем има сериозни проблеми със селекцията, въпреки че завърши сезона на висота, печелейки Лигата на конференциите и класирайки се за Лига на Европа през идния сезон. Освен това, лондонският клуб, както вече казахме, взе сериозна сума от трансфера на звездата си Деклан Райс. Мойс иска да инвестира парите в доказани имена с опит във Висшата лига като Джеймс Уорд-Праус, Хари Магуайър и Скот МакТоминей. От Саутхемптън обаче отказаха оферти за полузащитника си, а пък Манчестър Юнайтед също настоява за повече пари за Магуайър. Освен това друга трансферна цел на "чуковете" - Харви Барнс, предпочете Нюкасъл.