Редица от атакуващите футболисти на Челси са недоволни от мениджъра на тима Томас Тухел, изненадващо съобщава “Атлетик”. Германецът пое лондонския тим на днешната дата преди точно една година, а само няколко месеца по-късно триумфира с титлата в Шампионската лига, което пък му донесе и приза за треньор номер едно на ФИФА за 2021-а година.

През тази кампания нещата на “Стамфорд Бридж” не се развиват толкова гладко, а победата над Тотнъм в неделя бе едва втората в последните осем мача за “сините”.

Само преди малко повече от седмица ситуацията в тима бе смутена от изказване на Ромелу Лукаку, който заяви, че не е щастлив в тима, но днес “Атлетик” съобщава, че той далеч не е единственият. Редица от атакуващите играчи на тима са крайно недоволни от непоследователната селекция на Тухел и непрекъснатите промени в офанзивен план, което възпрепятства изграждането на каквито и да било разбирателства между футболистите.

Друг основен проблем е отношението на Тухел към нападателите, включващо многото обиди и нецензурни изрази, които треньора ползва при всяка грешка на своите играчи, което разстроило някои от тях и те дори мислели за напускане на тима. Играчи като Кристиан Пулишич и Калъм Хъдсън-Одой също така са недоволни, че от играчи с чисто офанзивни функции, са били превърнати в халф-бекове.

За Кай Хаверц и Тимо Вернер пък бе платена солидната сума от над 120 милиона паунда в комбинация, а двамата са започнали едва веднъж мач от Премиър лийг като двойка в атаката на тима.