Нападателят на Евертън – Нийл Мопе, призна, че кара изключително тежък период в Евертън. Френският нападател премина на „Гуудисън Парк“ през миналия сезон, но има едва един гол в 32 мача, след което отиде под наем в Брентфорд.

Той вярва, че за него по-правилното е да се махне окончателно от „карамелите“, след като 27-годишният футболист няма желание да работи повече с Шон Дайш, тъй като има проблеми с мениджъра на ливърпулския отбор.

„Не съм от тези хора, които търсят оправдание. През миналата година играчите не бяха добри в Евертън, включително и аз. Беше ясно, че ще се борим за мястото си в елита на Англия и нямаше други очаквания, освен да сторим това. Тогава мениджърът се смени, системата с него, но това не помагаше както трябва. В крайна сметка успяхме да се спасим, тъй като вкарахме гол в края в последния мач, иначе сега Евертън щеше да е в Чемпиъншип“, коментира той.

„Като нападател, имаш нужда от увереност и трябва да вкарваш голове. Аз не го правех. Вкара още във втория си мач на Гуудисън и помислих, че може да е добър сезон, но това не се случи. Не играх много, а когато бях на терена, не бях най-добрата версия на себе си. Хората около клуба, феновете – направиха просто живота ми труден и нямам намерение да се връщам там“, призна още нападателят на Брентфорд.