След прекарани 5 години  начело на „остриетата“ Крис Уайлдър напусна Шефилд Юнайтед. Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, но феновете на Юнайтед със сигурност ще  запомнят престоя на мениджъра с добро, след като той не само върна тима във висшата лига, но през миналия сезон съставът от Шефилд се представи на едно доста прилично ниво. През този сезон обаче нещата изобщо не се получиха, резултатите на отбора са изключително тежки, като тимът реди загуба след загуба, а позитивните моменти през сезона са прекалено малко.

Един от ветераните в състава, Били Шарп призна, че е очаквал напускането на Уайлдър. Опитният състезател бе напълно откровен, като определи представянето на целия отбор през настоящата кампания като трагично.

„Много съм разочарован и има доста фактори, които ме карат да се чувствам по този начин. Най-тежко е да гледаш как губим мач след мач и това се случва почти всяка седмица. Вчерашната ни загуба от Лестър с  0:5 не бе изключение, ние не сме на нивото на висшата лига и е крайно време да си го кажем. За съжаление, загубихме и мениджър, който даде толкова много на клуба и го върна сред най-добрите. Аз очаквах той да си тръгне, очаквах го, защото този сезон наистина е кошмарен и човек в един момент просто не издържа. Смятам, че Уайлдър искаше да спаси отбора от изпадане, правеше каквото може, работеше с нас, но най-вероятно всички носим вина. Единственото, което ни остава е да изпаднем достойно, трябва да останем обединени, да бъдем заедно и да опитаме да напуснем премиър шип с високо вдигната глава. Не може да губим мачове с  0:5 и после да искаме хората да ни уважават. Ясно е, ще играем в чемпиъншип, но поне да  спечелим още няколко точки до края на сезона. Не ни остават кой знае колко срещи и ще опитам да поговоря с момчетата и да им обясня колко е важно, каквото и да става, дори и да губиш да го правиш с достойнство и чест“, сподели Шарп