Нюкасъл се наслаждава на добър старт на сезона. Вчерашното равенство при гостуването на Манчестър Юнайтед, бе добре прието от всички, а 6-ата позиция, която заема тимът на Еди Хау към момента звучи удовлетворяваща за хората, които симпатизират на „свраките“.

Тепърва обаче Хау и неговият тим навлизат в доста натоварен цикъл от двубои, след като в рамките на 4 дни „джордитата“ ще изиграят 2 мача. Първо предстои домакинство на Евертън, а след това и гостуване на Тотнъм за състава от английския североизток. За съжаление на привържениците и треньорското ръководство, в Нюкасъл ще трябва да се справят без най-новата си придобивка Александър Исак.

Рекордната покупка на Нюкасъл бе близо до своето завръщане след травма, но отново е получил неприятна контузия. По информации на медиите в Англия, шведският национал ще пропусне най-малко следващите три двубоя на „свраките“, а е твърде възможно и нападателят да не се появи в игра до паузата заради предстоящото Световно първенство в Катар.

Все пак прогнозите са по-оптимистични и се очаква в началото на ноември голаджията да се включи пълноценно в тренировките заедно със своите съотборници. За Еди Хау и компания предстоят важни предизвикателства, като освен вече споменатите мачове срещу Евертън у дома и гостуването на Тотнъм, за Нюкасъл след това следва и домакинство на Астън Вила.