Нападателят на Кристъл Палас Вилфред Заха стана обект на расистки обиди, като 28-годишният футболист показа скрийншотове на коментари след победата на отбора му като гост с 2:0 над шампиона Манчестър Сити.

Заха, който вкара първия гол за успеха на "Етихад" бе съборен на земята от Аймерик Лапорт, за което защитникът на "гражданите" бе изгонен в добавеното време на първата част.

Националът на Кот д'Ивоар и преди е бил атакуван онлайн, показа снимки на обидите, които е получил в Инстаграм, и поиска социалните мрежи да се заемат сериозно с проблема.

"Не пиша това, за да получа милиони съобщения, които казват "ние сме с теб", "това е отвратително" или да ми засвидетелстват подкрепа", написа Заха. "Не съм тук за всичките глупости, които могат да се направят, вместо да се реши проблемът. Нямам нищо против обидите, защото това е част от моята работа. Цветът на кожата ми е проблем, но това не ме притеснява, защото аз винаги ще бъда черен и горд! Обадете ми се, когато приемете това за сериозен проблем", написа още нападателят.

Фейсбук, който е собственик на Инстаграм, не отговори веднага на "Ройтерс" за коментар на думите на Заха.

Няколко футболисти бяха атакувани в социалните мрежи с расистки обиди в последните месеци. По-рано този месец Заха обяви, че ще спре да коленичи преди мачовете.