Новият португалски нападател на Евертън Бето няма търпение да дебютира в дербито срещу Ливърпул, което ще се играе в събота.

"Докато бях дете, винаги гледах Мърсисадското дерби. Моят герой беше Самуел Ето'о, а по-късно Ромелу Лукаку. Заради тях двамата исках винаги Евертън да спечели. Гледах и си казвах "Няма начин Евертън да загуби". Гледал съм победата над Манчестър Сити с 4:0 или тази над Борнемут с 6:2, когато Лукаку вкара 4 гола. За мен е мечта да играя в този мач", каза Бето пред клубния сайт на "карамелите".

"Започнах да играя футбол на улицата. Играех с приятелите ми след училище и по време на училище, когато можехме. За мен беше хубаво време и това даде голямо отражение на живота ми. Училището ми беше от другата страна на улицата на отбора Униао де Тирес, където започнах. Имах приятели, които играеха там, а аз бях по-добър от тях. Реших, че щом те могат да играят за отбор, мога и аз. Така започнах", спомня си той.

"Помолих майка ми да се запиша в отбора и тя първо каза "не", защото струваше пари и беше голяма жертва да тренирам през седмицата. На втората ми година в училище тя се съгласи. Това беше първата ми крачка", каза още Бето.