Нападателят на Челси Алваро Мората призна за труден период, който е преживял на „Стамфорд Бридж“ в изминалите месеци. Испанецът пристигна от Реал Мадрид, след като не можа да си спечели място и при втория си престой в Кралския клуб. Той започна силно при „сините“, но втората половина от шампионата се оказа доста неприятна за голмайстора.

Мората призна, че е преминал през нещо сходно на депресия.

Алваро Мората

източник: Gulliver/Getty Images

„Главата ми беше блокирала, не исках да говоря с никого. Не исках да чувам никого. Само исках да си стоя у дома. Може би не бе депресия, но бе нещо подобно. Във футбола всичко е в главата. В последната година аз страдах именно заради това. Идването ми в Челси бе натоварено с много очаквания, имаше напрежение“, каза пред Mirror Мората.

„Най-лесно беше да оставя Челси през този сезон. Можех да го направя и да се върна в Италия. Моята съпруга още повече е италианка. Също така можех да се завърна в Испания. Имах доста оферти, за повече пари…Но избрах да се боря. Искам да променя нещата и затова реших да остана“, обясни доводите си испанецът.

Алваро Мората

източник: Gulliver/Getty Images

Преди броени дни Мората стана татко на близнаци. Щастливият миг изцяло преобърна живота на нападателя, който заради неземната радост реши да смени и номера си. Испанецът вече няма да играе с деветката, а в чест на малките си синове, които се появиха на бял свят на 29 юли, ще носи тази цифра на гърба си.

Големият ден за Мората настъпи

„Това е най-прекрасното усещане в живота. Леонардо е спокоен, а Алесандро е малко лудичък! Единственото, което ми е в главата сега е да вкарвам, да вкарвам и пак да вкарвам. А после искам да се прибера у дома и си стоя при бебета и жена ми“, коментира Мората пред английското издание.

25-годишния Мората отбеляза 11 гола в рамките на 31 мача, в които в взе участие през сезон 2017/18 на Висшата лига.