Френският нападател на Арсенал Александър Лаказет се забърка в скандал по време на карантината. Футболистът на „топчиите“ е сниман как вдишва райски газ в дома си. Във Великобритания всичко това е законно, но е забранена продажбата му на деца под 18 години. Обикновено балонът се пълни с азотен оксид, който се вдишва през устата, практика, която е позната на играчите на Арсенал. Няколко футболисти на лондончани бяха снимани през декември 2018 година, докато се забавляват в заведение, пиейки шампанско и вдишвайки райски газ. Един от тях бе именно Александър Лаказет, а останалите бяха Месут Йозил, Пиер-Емерик Обамеянг, Сеад Колашинак и Матео Гендузи.

След този инцидент замесените играчи бяха предупредени от ръководството на Арсенал. Но този път нападателят е бил сам в дома си и е приемал райски газ, докато е слушал френски рап, съобщава Дейли Стар.

Смята се, че въпросните снимки са изпратени от приятели на Лаказет. До този момент от Арсенал не са излезли с изявление по случая, въпреки че действията на французина ще му донесат глоба.