Наказанието на нападателя на Брентфорд Айвън Тони беше намалено на осем месеца поради доброто му поведение и "искрено разкаяние" за пристрастеността му към залагането, съобщиха от Футболната асоциация (ФА).

Тони беше наказан да не играе футбол и глобен с 50 000 паунда по-рано този месец, след като 27-годишният нападател на Брентфорд и английския национален отбор призна за 232 нарушения на правилата за залагания на ФА, които включват и залагане на мачове, в които е участвал.

Независимата регулаторна комисия на ФА публикува своите писмени мотиви за забраната, в които се казва, че всички страни са постигнали обща позиция за намаляване на санкцията от 11 месеца на осем поради младата му възраст и разкаяние за пристрастяването към хазарта.

"Той е решен да реши проблема си с терапия в края на този сезон. Вземайки предвид всички тези въпроси, комисията намалява санкцията с три месеца до отстраняване от осем месеца", се казва в съобщението на ФА.

Наложената санкция щеше да бъде 15 месеца, ако Тони не се беше признал за виновен.

Въпреки че Тони е наказан до 16 януари 2024 г., той ще има право да тренира с отбора си и да се върне към тренировките от 17 септември. /БТА