Саймън Хупър, Майкъл Салисбъри и Ричард Уест няма да ръководят мачове от Висшата английска лига през тази седмица, след като не уважиха претенции за дузпа в полза от страна на Уулвърхямптън срещу Манчестър Юнайтед в двубоя между двата отбора, игран късно снощи на "Олд Трафорд".

Имената им не попаднаха сред назначенията за двубоите от втория кръг на Висшата лига.

"Вълците" смятаха, че трябва да получат 11-метров наказателен удар дълбоко в допълнителното време, след като вратарят на "червените дяволи" Андре Онана връхлетя върху Саша Калайджич без да играе с топката при центриране в наказателното поле поле на Юнайтед.

20-кратните шампиони на Англия победиха с минималното 1:0, а главен съдия на двубоя от първия кръг от новия сезон беше Саймън Хупър.

 Мениджърът на Уулвс - Гари О'Нийл, е сигурен, че системата за видео арбитраж се използва, за да разглежда само определени положения. Шефът на съдиите в английския футбол Джон Мос се е извинил на О'Нийл за пропуска в края на двубоя между "вълците" и Манчестър Юнайтед.

За видео асистент арбитри (ВАР) на мача бяха назначени Ричард Уест и Майкъл Салисбъри.

"Джон Мос призна, че това е дузпа, която не е била отсъдена. Призна си и това е честно от негова страна. За него грешката е повече от очевидна и не може да повярва, че съдиите на терена и ВАР и не са се намесили в случая. Сега се чувствам още по-зле, но грешката беше наистина сериозна и оказа сериозно влияние върху крайния изход", каза мениджърът на Уулвърхямптън пред медиите.

Майкъл Салисбъри беше наказан за няколко мача и през пролетта на миналата кампания, когато пропусна претенции за дузпа в полза на Брайтън срещу Тотнъм, когато лондончани победиха с 2:1./БТА