Не виждате Давид Луис в състава на Челси, нито в последната селекция на Бразилия. Това се превърна в нещо нормално. Отсъствията му са толкова чести, че практически остават незабелязани. Между контузиите и отсъствията му от игра по треньорско решение, Луис на практика изчезна.

Давид Луис бе неизменна част от състава на Челси през миналия сезон, когато лондончани триумфираха с шампионската титла във Висшата лига. Той изигра 33 мача в Премиършип, като във всички започна като титуляр. Нещата обаче се промениха след мача от груповата фаза на Шампионската лига, когато Челси направи 3:3 срещу Рома на „Стамфорд Бридж“. След това последва и загуба с 0:3 при визитата на „римските вълци“ на „Олимпико“.

След това Антонио Конте взе решение да извади Луис от групата за дербито срещу Манчестър Юнайтед, което Челси спечели с 1:0 на „Стамфорд Бридж“. Последваха серия от мачове, в които бразилецът бе изваден от състава по решение на италианския специалист.

Конте тогава отрече всякакви конфронтации: „Не, това е техническо решение. Кристенсен е в страхотна форма и ние също имаме добри млади играчи като Ампаду. Клубът иска да се налагат млади момчета.“

Отсъствието на Давид Луис във всеки случай не се дължи само на контузии. Бразилецът не игра от 26 ноември до 6 януари.

За последно защитникът игра на 5 февруари при загубата с 1:4 от Уотфорд, когато получи контузия в коляното. Той продължава да се възстановява, но се очаква да се завърне в игра на 1 април в дербито срещу Тотнъм на „Стамфорд Бридж“.

С поглед към следващия сезон, бъдещето на Давид Луис в Челси до голяма степен е свързано с това на Антонио Конте. Всичко показва, че италианецът ще напусне „Стамфорд Бридж“, което дава големи шансове на бразилеца да продължи да носи екипа на лондончани.

Давид Луис се завръща за Челси в дербито срещу Тотнъм