От Манчестър Сити потвърдиха, че най-скъпият защитник в света Бенжамен Менди ще претърпи операция на коляното в Барселона, след като бе установено, че има скъсани връзки на дясното коляното. Това на практика означава, че френският национал ще бъде извън игра около 9 месеца.

Манчестър Сити плати 49,3 милиона паунда на Монако за 23-годишния футболист.

Менди  изигра само четири мача за „гражданите” този сезон и се контузи в срещата с Кристъл Палас (5:0) миналата събота.

През седмицата Менди изгледа от трибуните успеха над Шахтьор Донецк с 2:0 в груповата фаза на Шампионската лига, след което замина за Барселона, където мина допълнителни медицински изследвания при д-р Рамон Кугат, който е приятел на Хосеп Гуардиола и миналата година лекува Венсан Компани и Кевин де Брюин.

„Манчестър Сити може да потвърди, че Бенжамен Менди има скъсани външи връзки на дясното коляно. Бенжамен ще се подложи на операция в петък. Всички в клуба му пожелаваме бързо възстановяване“, се казва в официалното съобщение на „гражданите“.

Ман Сити загуби основен играч за няколко месеца

„Нашите впечатления са, че той ще отсъства по-дълго време от очакваното. Много съм разочарован заради него. Той е невероятен човек и не заслужаваше това, което му се случи. Същото преди година стана с Илкай Гюндоган. Много съжалявам за Бенжамен. Той ще ни липсва много. Ще видим дали ще вземем заместник на Менди през януарския трансферен прозорец. Ние сега разполагаме с Данило, Фабиан Делф и Зинченко, които могат да играят на неговата позиция и да го заместят. Ще видим как ще действаме“, коментира мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.