Докато погледите на повечето футболни фенове по света са насочени към финала на Шампионската лига, днес ще се изиграе и двубой, който носи повече финансови средства дори от мача за европейския трофей.

Става дума за плейофа за влизане в Премиършип, който е известен като "най-скъпия мач във футбола".

До двубоя на "Уембли" достигнаха отборите на Шефийлд Уензди и Хъл Сити, които ще трябва да определят последния участник в следващия сезон на Висшата лига.

Двубоят е от 19 часа и може да бъде гледан пряко на Gong Play и по Diema Sport 2.

Причината този мач да е определян за "най-скъпия във футбола" е, че победителят ще си осигури гигантска сума при участие в Премиършип.

Въпросната сума се увеличава с всяка изминала година, а сметките показват, че ако Шефийлд Уензди спечели плейофа, то това ще значат 170 милиона паунда в касата на клуба. При Хъл също сумата би била солидна като е в размер на поне 110 милиона. 

Внушителната сума се получава от увеличението на получаваните от клубовете пари от телевизионни права, повишеният комерсиален интерес от участието във Висшата лига и приходи от билети като в зависимост от представянето си в елита въпросният отбор може да спечели и доста повече средства.

Въпросните внушителни суми получават всички отбори в Премиършип, но плейофът за влизане във Висшата лига е единственият пряк двубой, в който два отбора директно си оспорват осигуряването им, заради което и интересът към него е огромен.