Отборът на Уест Бромич записа първа победа през този сезон във Висшата лига, след успех с 1:0 при гостуването си на Тотнъм. Така след пет мача, Уест Бромич има в актива си 5 точки и се отлепи от дъното във временното класиране.

Тотнъм пък остава със 7 точки в актива си, като това е четвърти мач без успех за състава, след поражението от Ливърпул и равенството със Съндърланд в първенството, както и хикса с Партизан в Лига Европа.

Двата тима изиграха един не особено атрактивен двубой, преминал с леко превъзходство на гостите от Уест Бромич. Победата пък дойде с гол на Джеймс Морисън в 75-ата минута.

Още в 5-ата минута 21-годишният Саидо Берахино пропусна изгодна възможност за гостите, след като получи добър пас в наказателното поле, но ударът му мина вляво от вратата. Пет минути по-късно Андре Уисдъм бе в основата на нова акция за Уест Бромич, но защитата на домакините се справи, а топката бе избита в корнер. Гостите продължиха да са по-активни и в 15-ата минута Крейг Граднър се оказа в удобна позиция, но пропусна, стреляйки вдясно от целта.

Домакините от Тотнъм имаха шанс за нещо сериозно в 36-ата минута, когато Емануел Адебайор получи пас по тревата, но топката му бе избита от защитник.

След почивката Критиан Ериксен се отличи с изстрел към долния десен ъгъл на вратата на Уест Бромич, но Бен Фостър бе нащрек и спаси. Тотнъм имаше още едно не лошо положение в 71-ата минута, когато Роберто Солдадо се възползва от подаване в наказателното поле, стрела веднага в центъра на вратата, но вратарят на Уест Бромич отново бе на мястото си.

Гостите бяха тези, които първи стигнаха до попадение, след като в 75-ата минута Крис Брънт намери с чудесен пас Джеймс Морисън, който вкара с глава за 1:0 за Уест Бромич.

Футболистите на Тотнъм веднага реагираха и натиснаха съперника си в минутите до края на двубоя. В добавеното време аржентинецът Ерик Ламела опита да намери свободен съотборник от корнер, но защитата на Уест Бромич се справи и така гостите заслужено ликуваха в края.