Спечелването на Купата на Футболната асоциация няма да бъде достатъчно, за да бъде отчетен като успешен този сезон за Манчестър Юнайтед. Това заяви вратарят на "червените дяволи" Давид де Хеа.

Испанецът беше избран за рекорден четвърти път за Най-добър играч на тима си през сезона, но не смята, че вдигането на трофея ще спаси сезона. И това е въпреки факта, че той за пореден път е непреодолима стена. Де Хеа не допусна гол в 21 мача във всички турнири.

"Червените дяволи" срещат Челси във финала на турнира. Също така, по всяка вероятност, те ще завършат втори във Висшата лига. Разочарованието обаче дойде в Шампионската лига, където отпаднаха на осминафиналите.

"Един трофей не е достатъчен за нас този сезон. Ние се борим да останем на второ място, но не успяхме да постигнем първоначалната цел, която беше да спечелим титлата от Висшата лига и да се представим добре в Шампионската лига", заяви вратарят.

"Купата на ФА е много важен трофей и ние всички ще дадем най-доброто, за да го спечелим, но това не е достатъчно. Ние сме Манчестър Юнайтед и трябва да се стремим към по-големи неща", добави Де Хеа.

Юнайтед се нуждае от четири точки в три мача, за да си гарантира второто място във Висшата лига. Тимът ще гостува на Брайтън в петък, а финалната среща за Купата на ФА срещу Челси е на 19 май.