Често във футболната игра много брутални нарушение не биват маркирани с картони, а един от най-драстичните примери в световния футбол идва от Висшата лига през 2006-а година. Тогава футболистът на Манчестър Сити – Бен Тачър, извършва толкова тежък фал, който до ден-днешен е считан за най-бруталните в историята на Премиър лийг.

Играчът на тогавашния лъкатушещ отбор на Сити удар с лакът в главата при здраво единоборство Педро Мендеш. Играчът на Портсмут първо загуби съзнание, след което на лекарите им отне време да го свестят, за да му дадат така нужния кислород.

Тогава за това си деяния Тачър нито получава картон от рефера, като дори няма и жълт. След срещата пък феновете на Портсмут изискват от полицията в Манчестър да стартира разследване за бруталната атака на футболиста на Ман Сити. Част от тях дори призовават играчът да влезе в затвора.

Седмици след това след установен протокол Футболната асоциация в Англия се самосезира и наказва футболиста първо с шест, после с 8 срещи, а също така го глобява с шест седмични заплати.