Победната серия на Манчестър Сити през сезон 2023/2024 във Висшата лига на Англия намери своя край. Това се случи в седмия кръг, след като Уулвърхемптън порази актуалния шампион на страната и го победи с 2:1 в интригуващ мач, играл се на „Молиню“.

Срещата започна неприятно за "гражданите", които в 12-ата минута вече губеха в резултата, след като Рубен Диаш вкара топката във вратата си след центриране на Нето отдясно. Тимът натисна своя съперник, но чистите голови ситуации пред вратата на Жозе Са липсваха, но в 58-ата минута Хулиан Алварес изравни резултата след отлично изпълнен пряк свободен удар.

В 66-ата минута кореецът Хванг-хи Чанг отново даде аванс на "вълците" след нова неточност в дефанзивен план от "гражданите" и на практика спомогна на своя отбор да запише първа победа като домакин през сезона.

Манчестърци остават на върха, но вече само с точка пред втория Арсенал, а третият Ливърпул има шанс да ги измести от първото място, ако спечели гостуването си на Тотнъм по-късно тази вечер. Уулвс е 13-и със седем пункта. В следващия кръг "вълците" посрещат Астън Вила, докато за Сити предстои първо визита на РБ Лайпциг в Шампионската лига, а след това и още едно тежко гостуване на Арсенал в Премиършип.

Уулвърхемптън vs Манчестър Сити

източник: sofascore.com


Гостите започнаха с много сериозен натиск и притиснаха максимално Уулвс, който логично се прибра пред своето наказателно поле. В третата Мануел Аканджи опита силен удар от разстояние, но топката отиде много над напречната греда. В петата минута Рубен Диаш намери вляво Матеуш Нунеш с извеждащ пас. Халфът даде успореден пас по земя за Ерлинг Халанд, но бранител на Уулвс блокира норвежеца.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Матео Ковачич и Фил Фодън не се разбраха в средата на терена и това позволи на "вълците" да организират бързо нападение. Педро Нето се понесе отдясно и той преодоля с тяло Фодън и Нейтън Аке, след което нахлу в наказателното поле на Едерсон. Той опита центриране към Хванг, но вместо това Рубен Диаш с неволен рикошет прати топката във вратата на Сити - 1:0 за Уулвс.

Ман Сити продължи с натиска си спрямо съперника, а в 26-ата Нейтън Аке стреля от трудна позиция с левия крак от въздуха, но Жозе Са реагира и отрази удара на нидерландеца. "Гражданите" продължаваха да държат повече топката през първото полувреме, но не съумяваха да създадат чиста голова опасност посока вратата на Жозе Са, като отбраната на Уулвс се справяше отлично с набезите на съперника.

В добавеното време на първата част Фил Фодън подаде от свободен удар в наказателното поле на домакина, а Рубен Диаш се извиси и стреля с глава, но право в ръцете на своя сънародник под рамката на вратата.

В 58-ата минута на двубоя шампионите изравниха резултата при своята визита. Тогава аржентинецът Хулиан Алварес изпълни по магнетичен начин пряк свободен удар, като преодоля стената и прати силно топката в горния десен ъгъл на Жозе Са. Той дори докосна топката, но скоростта на опката беше прекалено силно и тя влетя красиво във вратата на Уулвс - 1:1.

Ман Сити беше много близо до втори гол в 66-ата минута, когато Оскър Боб центрира във вратарското поле на Уулвс, а Фодън от малък ъгъл отправи точен удар. Топката премина Са, но Доусън изрита напред от голлинията. Последва силен удар от разстояние, но стражът на "вълците" блокира удара.

При ответното нападение обаче Уулвърхемптън отново дръпна напред в резултата, а герой беше кореецът Хванг. Топката бе пратена с дълъг пас вдясно за Нелсон Семедо. Той центрира в наказателното поле на Сити, където отбраната на шампионите не се справи добре и при ситуация трима на трима топката след рикошет в Диаш отиде към Куня. Той пусна за Хванг-хи Чанг, който със силен удар вкара втори гол за Уулвс.

До края Сити не успя да реагира и да отговори на предизвикателството, като влизането на Грийлиш също не даде резултат. Така носителят на требъл от миналия сезон допусна втора поредн загуба само в рамките на тази седмица, като по-рано тимът загуби в Карабао Къп от Нюкасъл Юнайтед с 0:1.

FT / УУЛВЪРХЕМПТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:1

1:0 Диаш (12-автогол)

1:1 Алварес (58)

2:1 Хванг (66)

Рефер: Крейг Поусън

Стадион: "Молиню" (Уулвърхемптън, Англия)

Съставите:

Уулвс: Са, Доусън, Килман, Тоти – Семедо, Лемина, Гомес, Аит-Нури – Нето, Куня, Хванг

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аканджи, Аке – Нунеш, Ковачич, Фодън, Алварес, Доку - Халанд