Попадения в добавеното време на Пабло Сарабия и Марио Лемина спомогнаха на Уулвърхемптън да стигнат до пълен обрат при домакинството си на Тотнъм Хотспър с 2:1 в откриващ кръга мач.

Гостите от Лондон водиха в резултата, след като още в третата минута Бренан Джонсън даде аванс на „шпорите“, за които мачът започна страхотно. Все пак Уулвс се отърси от първоначалния шок и започна да търси изравнителното попадение, което дойде чак в 91-ата минута чрез Сарабия, а пет след това Лемина сащиса Анге Постекоглу и отбора му с победен за „вълците“ гол.

Така Тотнъм остава втори в класирането с точка зад Манчестър Сити и с по две пред Ливърпул и Арсенал.  Уулвърхемптън се изкачи на 12-о място в класирането на Висшата лига при равенство в точките с десетия Челси.

В третата минута от срещата домакинските футболисти се оказаха безпомощни и Тотнъм откри резултата. Топката бе подадена вдясно от левия фланг, а Кулушевски хитро продължи в наказателното поле на Уулвс за Бренан Джонсън, който изпревари Нелсон Семедо и прати топката във вратата на Уулвс - 1:0 за Тотнъм.

В 12-ата минута дойде първият шанс за „вълците“ в срещата, след като Ерик Дайър изчисти нескопосано топката, а тя се озова вляво за Аит-Нури. Той напредна към наказателното поле на съперника, но Бен Дейвис предотврати по-нататъшен развой с шпагат.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Постепенно домакините наложиха лек териториален натиск спрямо своя съперник, който комфортно изчакваше да контраатакува Уулвс, но без сериозни опасности пред двете врати. По-сериозни евентуални такива имаше пред вратата на Гийермо Викарио след статични положения.

Десет минути преди края на първата част стражът на Тотнъм беше предизвикан за първи път в срещата, след като Марио Лемина стреля ниско по земята, но вратарят прати топката в ъглов удар. Второто полувреме на "Молиню" започна с натиск на "вълците", които търсеха всеячески път да стигнат до изравнителното попадение в срещата.

В 53-ата минута Уулвс направи бързо нападение отляво, а Матеус Куня подаде към Аит-Нури, който върна към първия. Последва удар с десния крак, но топката не навести вратата на Викарио - аут. Седем след това Белгард даде отлично центриране след фал, но Крейг Доусън не успя да отправи точен удар с глава и бранителят съжали в тази ситуация.

Пет преди края пред Саша Калайджич се откри изключителен шанс за вкарване на гол. Топката бе доставена отляво от Гомеш към непокрития нападател на "вълците", който стреля с глава, но много неточно. Натискът на Уулвс даде резултат в добавеното време, след като Тоти подаде от тъч към Матеуш Куня. Офанзивният футболист напредна отляво и комбинира с Пабло Сарабия, който с блестящ удар от въздуха парира Викарио - 1:1.

Шокът за "шпорите" беше пълен, след като в 96-ата минута на срещата Уулвърхемптън стигна до пълния обрат в срещата. Тогава домакините изпълниха бърз свободен удар, а топката беше подадена от Сарабия към Марио Лемина, който продължи топката с десния крак и елиминира Викарио - 2:1 за Уулвс.

Съставите:

Уулвс: Са – Семедо, Доусън, Килман, Тоти, Белгард, Лемина, Гомес, Аит-Нури, Хванг, Куня

Тотнъм: Викарио – Поро, Роял, Дайър, Дейвис, Сар, Хойберг, Бисума – Кулушевски, Сон, Джонсън