Уест Хем и Челси завършиха 1:1 на "Лондон Стейдиъм" в мач от 23-я кръг на Висшата лига. Голът за "сините бе дело на Жоао Феликс, а за "чуковете" точен бе Емерсон. С това равенство Уест Хем е вече 15-и с актив от 20 точки, а Челси остава на 9-а позиция с едва 31 пункта на сметката си.

66 снимки

Първият шанс в срещата дойде още във втората минута, когато Рийс Джеймс стреля от пряк свободен удар, но опитът му бе насочен в долния десен ъгъл, където Лукаш Фабиански спокойно улови. В 9-а минута Жоао Феликс бе изведен зад гърба на противниковата отбрана и шутира към вратата на Фабиански, нацелвайки гредата, но с добавка успя да вкара топката в мрежата. Голът обаче бе отменен поради засада.

В 16-а минута Енцо Фернандеш достави прекрасно подаване в наказателното поле, а Жоао Феликс се измъкна великолепно зад защитата и завърши прецизно с едно докосване с десния крак, за да открие резултата - 1:0 за Челси.

В 23-а минута Кай Хаверц се измъкна зад защитата на противника, навлезе в наказателното поле и отправи удар, който навести мрежата на Фабиански. Попадението обаче бе отменено поради засада.

Само три минути след това Михаел Антонио бе на чиста позиция в наказателното поле, а Беноа Бадиашил не се намеси по най-добрия начин, което позволи на нападателя да отправи удар от близка дистанция, който обаче бе превъзходно спасен от Кепа Арисабалага. В 28-а минута Джаръд Боуен засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където дебнеше Емерсон, който успя да я мушне в мрежата и резултатът бе изравнен - 1:1.

В 35-а минута Нони Мадуеке връхлетя върху мрежата в наказателното поле, изстрелвайки я към левия ъгъл. Опитът беше добър, но Лукаш Фабиански реагира чудесно, за да отбие топката до гредата. Секунди след това Жоао Феликс нанесе мощен удар към вратата, но той беше блокиран от прекрасна намеса на защитник на "чуковете".

Прекрасна възможност се откри пред Челси, след като в 41-а минута Беноа Бадиашил засече центриране от корнер с глава, но ударът на централния защитник премина над напречната греда на Уест Хем. До края на първата част нямаше повече чисти голови положения и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

Уест Хем Челси статистика

източник: Sofascore

В 53-а минута Марк Кукурея опита удар от разстояние, но съперник подложи крак и изчисти. Само корнер за Челси. Секунди след това Деклан Райс получи качествено подаване и изстреля силен шут от дистанция, който за негово съжаление прелетя встрани до лявата греда. В 66-а минута Саид Бенрама опита късмета си далечен пряк свободен удар, но се получи рикошет, след който последва корнер аз Уест Хем. Две минути след това Боуен намери Соучек в пеналтерията, но ударът с глава на последния преми над напречната греда на Кепа.

В 75-а минута Челси пропиля страхотен шанс, след като Кай Хаверц засече перфектно центриране, но ударът на нападателя бе твърде встрани от лявата греда. Три минути след това отбита топка попадна в Енцо Фернандес, който стреля от границата на наказателното поле, но не успя да контролира удара си и кълбото излезе твърде встрани от дясната греда.

В 82-а минута Деклан Райс демонстрира невероятна ориентация в наказателното поле и скочи висосо, за да засече топката след свободен удар, но Кепа реагира първоначално добре, стигна се до добавка от Томаш Соучек, който прати топката в мрежата на "сините". След разглеждане с ВАР, попадението бе отменено поради засада.

В последната минута от редовното време Конър Галахър опита удар от границата на наказателното поле, но защитник на Уест Хем се намеси великолепно, за да блокира изпълнението. В края на мача Челси имаше сериозни претенции за дузпа, които не бяха уважени от съдията и така двата отбора завършиха наравно - 1:1.

Стартови състави:

Уест Хем: 1. Лукаш Фабиански, 27. Найеф Агер, 21. Анджело Огбона, 24. Тило Керер, 33. Емерсон, 41. Деклан Райс, 11. Лукаш Пакета, 5. Владимир Цоуфал, 20. Джаръд Боуен, 22. Саид Бенрама, 9. Михаил Антонио

Треньор: Дейвид Мойс

Челси: 1. Кепа Арисабалага, 32. Марк Кукурея, 4. Беноа Бадиашил, 6. Тиаго Силва, 24. Рийс Джеймс, 12. Рубен Лофтъс-Чийк, 5. Енцо Фернандес, 31. Нони Мадуеке, 15. Михайло Мудрик, 11. Жоао Феликс, 29. Кай Хаверц.

Треньор: Греъм Потър