Манчестър Сити се реабилитира след равенството с УБА през седмицата и взе победа при визитата си на Саутхемптън с 1:0. По този начин „гражданите” спечелиха за шести път през кампанията, след като вече имат в актива си 23 точки и заемат петото място. Все пак Саутхемптън остава пред съперника си в съботния ден, след като „светците” са четвърти с 24 точки.

37 снимки

Хосеп Гуардиола е направил четири промени от последния мач. Кайл Уокър, Джон Стоунс, Бернардо Силва и Феран Торес са титуляри за сметка на Бенжамен Менди, Нейтън Аке, Фил Фодън и Габриал Жезус, който е с травма. Агуеро е на резервната скамейка.

Четвърт час след началото на мача Едерсон изпрати много дълга топка в половината на "светците". Кевин Де Бройне спря топката за Бернардо Силва и той върна за белгиеца вдясно. Плеймейкърът подаде успореден пас за Рахийм Стърлинг, който бе "забравен" в наказателното поле на Саутхемптън и с десния крак матира МакКарти - 1:0.

Секунди по-късно домакините създадоха първата си ситуация. Тио Уолкът отправи силен удар отдясно, а Едерсон блокира топката. Тя се запъти към дузпата, където бе Дани Ингс, но нападателят на Саутхемптън не успя да нанесе качествен завършващ удар. След това последва далечен опит на Ориол Ромеу, но след рикошет Едерсон спря опасността на "светците".

В 27-ата минута Рубен Диаш вдигна високо крака си срещу Дани Ингс в наказателното поле на "гражданите" и не игра с топката, след което Ингс стреля с глава, а англичанинът поиска дузпа от рефера Дийн, но сигнал не последва и играта продължи. Две по-късно Яник Вестергаард отправи удар с глава, надскачайки Феран Торес, но Едерсон спаси своя тим.

Саутхемптън определено заигра по-добре от своя съперник и започна да създава опасности. В 34-ата минута Уолкът центрира в наказателното поле за Че Адамс. Той опита да засече топката, но не я намери и тя се отби в главата на Джон Стоунс и последва корнер за "светците". От него пък Вестергаард стреля силно с глава от трудна позиция и всичко приключи с аут.

Втората част стартира с добро положение за "гражданите". Феран Торес пое вдясно и проби към полето на "светците". Испанецът шутира по диагонала, но топката профуча встрани от вратата, пазена от МакКарти. Малко преди да бе изминал час игра Уърд-Праус опита да вкара гол директно с удар от ъглов удар, а Едерсон Мораес изби в нов ъглов удар. След него се получи разбъркване, а редица играчи на "светците" поискаха дузпа за игра с ръка на Стърлинг в наказателното поле. При повторенията се видя, че топката първо се отклони в бедрото на англичанина, след което го удари в ръката и дузпа нямаше как да бъде отсъдена.

Едерсон направи спасяване в 61-ата минута след слаб удар на Нейтън Редмънд. Девет по-късно централните бранители на Саутхемптън действаха безобразно в центъра на терена.  Бернардо Силва взе топката и проби към вратата на домакините, след което сви вляво за Де Бройне. Белгиецът отправи удар по земя, който обаче не затрудни МакКарти, макар да бе длъжен да отбележи втори гол за "небесносините".

Саутхемптън реагира бързо, а Нейтън Тела центрира за Че Адамс отдясно. Джон Стоунс направи шпагат и топката придоби парабола, като продължи към Адамс, който стреля от малък ъгъл с глава, но опитът му не бе точен и играта продължи след аут. Малко след това Илкай Гюндоган принуди Алекс МакКарти да прави спасяване след удар пред границата на наказателното поле.

В добавеното време на срещата резервата Риад Марез шутира мощно с левия крак, но колкото силно, толкова и неточно.


FT / САУТХЕМПТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1

0:1 Рахийм Стърлинг (16)

САУТХАМПТЪН: МакКарти, Уокър-Питърс, Беднарек, Вестергаард, Бертранд, Дженепо, Уърд-Праус, Ромеу, Уолкот, Адамс, Ингс

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Кансело, Диаш, Стоунс, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Стърлинг, Торес