Мнозина вярваха, че Манчестър Сити има всички сили и качества да завърши сезона в Премиършип без загубен мач. Е, този мит беше развенчат и разбит на пух и прах в гостуването на "гражданите" на "Стамфорд Бридж", което те загубиха с 0:2. 

Челси на Маурицио Сари успя да неутрализира всички силни страни на съперника и да нанесе два смъртоносни удара, които донесоха първата загуба на съперника този сезон. Н'Голо Канте точно преди почивката и Давид Луис в заключителния четвърт час забиха пироните в ковчега на мисията "нула загуби" за Сити този сезон. 

А мачът можеше да има друга развръзка. Още в 8-та минута Рахийм Стърлинг беше намерен пред вратарското поле на чиста позиция, но не успя да стреля добре и прати топката с лек удар в прегръдките на вратаря Кепа Арисабалага. 

Кайл Уокър и Рияд Марез също имаха интересни ситуации, а в 16-та минута и Лерой Сане се озова на чиста позиция. Но германецът се засуети от близка дистанция и не успя да отправи удар. Или по-точно отправи, но беше лесна плячка за защитата. 

В тези минути Сити натискаше, играеше силно, но не успяваше да преодолее Кепа. Челси играеше умно, търсеше контрите, но нямаше точните удари към Едерсон. Лерой Сане пък продължи да пропуска и това беше наказано точно преди почивката. 

В последната минута от редовното време на първата част "сините" проведоха атака по футболен учебник. Тя започна с 60-метров пас на Давид Луис, премина последователно през Педро Родригес, Уилиан и Еден Азар, за да стигне до непокрития Н'Голо Канте на около 16 метра от вратата след великолепния пас на белгиеца. И френският халф щеше да скъса мрежата за 1:0 с втория си гол за сезона. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея интересните моменти не секнаха. В 49-та минута Челси можеше да прати съперника рано в тежък нокдаун, когато Уилиан изпълни превъзходни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но Едерсон великолепно отрази, а при добавката нямаше кой да насочи топката в мрежата. 

Давид Силва и Рахийм Стърлинг имаха хубави ситуации, от които не се възползваха за изравняване. В 57-та минута и Кайл Уокър опита да затрудни Кепа от пряк свободен удар, но испанският страж се намеси подобаващо за класата си. 

В тези минути Сити натискаше, но безплодно. Челси играеше виртуозно в защита и успяваше да спре страхотните бързи подавания на съперника. И на свой ред изчакваше шанса си да сложи финалния щрих в този мач с втори гол. 

Това се случи в 78-та минута, когато Рияд Марез докосна с върха на бутонките си една топка, Едерсон я подцени и я остави да излезе в корнер. А след него Давид Луис се извиси над цялата защита на съперника и с параболичен удар с глава заби топката под гредата, правейки сънародника си на голлинията безпомощен за 2:0. 

До края на мача Сити се хвърли бясно напред. Но Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг не успяха да се разпишат. В последните секунди на продължението Жезус се озова почти сам пред Кепа, но фалцовият му удар беше спасен и с това приключи всичко в мача. 

След първата си загуба за сезона "гражданите" бяха свалени от върха, където се озова Ливърпул, който пък на свой ред продължава непобеден. Челси си върна третата позиция с 34 точки, като продължава да е на осем точки зад мърсисайдци на върха на класирането. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Челси: Кепа Арисабалага, Маркос Алонсо, Давид Луис, Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета, Матео Ковачич, Н'Голо Канте, Жоржиньо, Уилиан, Еден Азар, Педро Родригес;

Резерви: Уили Кабайеро, Рос Баркли, Андреас Кристенсен, Сеск Фабрегас, Оливие Жиру, Рубен Лофтъс-Чийк, Емерсон;

Манчестър Сити: Едерсон, Кайл Уокър, Джон Стоунс, Аймерик Лапорт, Фабиан Делф, Давид Силва, Бернардо Силва, Фернандиньо, Лерой Сане, Рияд Марез, Рахийм Стърлинг;

Резерви: Ариянет Мурич, Николас Отаменди, Венсан Компани, Илкай Гюндоган, Фил Фодън, Габриел Жезус, Данило.