Ливърпул елиминира със сравнителна лекота Норич Сити в мач от Купата на Лигата. Хората, водени от Юрген Клоп, стигнаха до успех с 3:0 при визитата си на „Кароу Роуд”, за да продължат напред в турнирната надпревара.

Два от головете за „червените” бяха реализирани от японеца Такуми Минамино, а Дивок Ориги също успя да се разпише в източна Англия.

Германският мениджър на 19-кратния шампион на Англия използва изключително ротиран състав, като впечатление направи използването на половин дузина тийнейджъри, които постигнаха успеха срещу Норич.


Гостите от Мърсисайд стартираха по-настървено срещата и това им спомогна да стигнат до попадение след четири минути игра. Дивок Ориги игра с глава в наказателното поле на Норич след центриране от ъглов удар и свали за Минамино. Японецът овладя топката и с обръщане нанесе удар, който мина между краката на Ангъс Гън за 1:0.

В 12-ата минута гостите бяха близо до това да удвоят преднината си, но ударът на Ибу Конате с глава профуча над напречната греда на домакините. Миг по-късно Ориги опита да намери с центриране Жота, но Ангъс Гън излезе и улови топката. В 19-ата минута Били Гилмор шутира от фаул, но ударът на отдадения под наем от Челси халф в Норич премина над вратата, пазена от Куивийн Келехър.

18 снимки

В 24-ата минута Кейд Гордън от гостите получи подаване от Брадли и нахлу навътре към границата на наказателното поле. Младокът отправи удар по земя с левия крак, но не намери целта. Адам Айда шутира към вратата на "червените" след отлича работа на бека Янулис на фланга, но ударът на ирландеца бе уловен от сънародника му Келехър.

В заключителните минути на първата част домакините стигнаха до дузпа, след като десният бек на Ливърпул Конър Брадли фаулира Янулис в наказателното поле на мърсисайдци и реферът Ингланд посочи бялата точка. Зад топката застана Циулис, който шутира слабо, а вратарят Келехър с крак парира опита на гръцкия играч на Норич.

Пиер Леес-Мелу можеше да изравни резултата в 47-ата минута, но ударът му отиде над напречната греда на Келехър. Ливърпул организира добра атака с много подавания в 49-ата минута, а Къртис Джоунс сви вляво за Костас Цимикас. Гръцкият бек достави фамозно центриране за Ориги, който с впечатляващ удар с глава отблизо матира Гън за 2:0.

В 53-ата минута Ориги опита да реализира за втори път гол във вратата на "канарчетата", но ударът му отляво по диагонала не навести вратата на Гън - аут. Десетина по-късно Ориги комбинира с Кейд Гордън, който бе в наказателното поле на Норич, но ударът на 16-годишния офанзивен футболист на "червените" отиде много високо.

В 74-ата Лукас Руп от домакините завърши добро нападение, но ударът му не бе достатъчно опасен, за да притесни Келехър. Ливърпул вкара трети гол в мача, след като Окслейд-Чембърлейн прокара топката между бранител и вратаря на Норич за 3:0.


Ливърпул печели последните си два турнирни мача, когато се изправи срещу „канарчетата”, след като побеждава с 3:1 през сезон 79/80 в четвъртфинал и с 2:0 в четвъртия кръг две години по-късно, когато триумфира и строфея.

Норич пък няма победа в последните 15 мача срещу днешния си съперник (2 равенства и 13 загуби). Дебют за Ливърпул прави Кейд Гордън, който става петият най-млад футболист в историята на клуба, който записва участие с червената фланелка. Гордън е на 16 години, 11 месеца и 13 дни.

FT / НОРИЧ СИТИ - ЛИВЪРПУЛ 0:3

0:1 Такуми Минамино (4)

0:2 Дивок Ориги (49)

0:3 Такуми Минамино (80)

Рефер: Дарън Ингланд

Стадион: „Кароу Роуд” /Норич/

Стартови състави:

Норич Сити: Гън – Гибсън, Ханли, Омобамиделе – Янулис, Руп, Мумба – Леес-Мелу, Гилмор – Цолис, Айда

Мениджър: Даниел Фарке

Ливърпул: Куивийн Келехър, Конър Брадли, Ибрахима Конате, Джо Гомес, Константинос Цимикас, Наби Кейта, Къртис Джоунс, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Кейд Гордън, Такуми Минамино, Дивок Ориги

Мениджър: Юрген Клоп