Нюкасъл победи Манчестър Юнайтед с 2:0 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Джо Уилок даде преднина на "свраките" в 65-ата минута на двубоя. 

Точка на спора сложи Калъм Уилсън в 88-ата минута. Така Нюкасъл взеха трите точки и се изкачиха до третото място в английския шампионат, изпреварвайки именно "червените дяволи" и то заради по-добра голова разлика. 


Gulliver/GettyImages
75 снимки

Нюкасъл погледна към вратата на Манчестър Юнайтед в 6-ата минтуа. Центриране отдясно стигна до Александър Исак на далечната греда, който свали към Лонгстаф. Той обаче не успя да нацели топката и да нанесе хубав удар, след което топката бе изчистена. 

В 12-ата минута пък Вегхорст получи топката в наказателното поле на "свраките" и стреля, а топката опъна мрежата, но от външната страна на вратата. 

Четири минути след това домакините пропиляха отлична голова възможност. Джейкъб Мърфи намери Александър Исак, който се извиси в пеналтерията и стреля с глава. Де Хеа спаси, а топката стигна до Джо Уилок, който на опразнена врата шутира право в стража на "червените дяволи" и така изпусна да даде преднина на Нюкасъл. 

Антони опита един от характерните си фалцови удари в 18-ата минута, но прати топката встрани от целта. Мигове след това екшънът отново се прехвърли пред вратата на Манчестър Юнайтед. Този път Лонгстаф получи шанс да стреля с глава, но покрай вратата. Последва и сигнал за засада. 

В 30-ата минута Джо Уилок опита изстрел от ръба на пеналтерията по земя, топката срещна крака на защитник на "червените дяволи" и излезе в корнер. А при него защитата на гостите се справи и изчисти. През следващите минути темпото спадна и все пак по-опасните положения бяха пред Нюкасъл.

Шон Лонгстаф пробва мощен изстрел извън наказателното поле на "червените дяволи" в 38-ата минута, а топката прелетя опасно близо до вратата на Де Хеа. Две минути по-късно Джо Уилок пропусна пореден голов шанс. Той получи топката свободен на далечната греда и нанесе директен шут, който обаче не намери целта. 

Второто полувреме започна с инцидент, който остави Фабиан Шер на земята за кратко. Той получи медицинска помощ и успя да продължи играта. Шер пострада при центриране на негов съотборник, но топката го намери лошо в главата. 

В 54-ата минута Сен-Максимен получи отляво и нахлу в наказателното поле на "червените дяволи", но опитът му за центриране бе блокиран от Мактоминей. 

Две минути по-късно Антони отново опита един от марковите си изстрели извън пеналтерията на "свраките", но на шута му липсваше сила и точност. Ник Поуп улови без проблеми. Секунди след това Фабиан Шер също стреля от сериозна дистанция в опит да изненада Де Хеа, но топката мина встрани от целта. 

В 65-ата минута Джо Уилок се реваншира за по-ранните си пропуски и откри резултата след страхотна комбинация на домакините. Александър Исак успя да се завърти добре с топка в крака и изведе Бруно Гимараеш отдясно. Той пък прати центриране на далечната греда, където Сен-Максимен свали към Джо Уилок, който завърши с глава в мрежата на Манчестър Юнайтед за 1:0. 

Марсел Забитцер опита изстрел в 72-ата минута, който обаче бе блокиран. "Червените дяволи" останаха само с един точен удар за повече от 70 минути игра. 

Четири минути след това Жоелинтон бе близо до това да удвои преднината на Нюкасъл, след като стреля с глава при изпълнение на корнер. Де Хеа все пак успя да се намеси и отби топката, която срещна и напречната греда преди да излезе. 

В 82-ата минута Бруно Фернандеш копна топка над защитата на Нюкасъл и намери Маркъс Рашфорд, който си нагласи топката и стреля. Ударът му обаче бе блокиран от Фабиан Шер. 

Калъм Уилсън сложи точка на спора с гол в 88-ата минута. Той получи центриране отдясно дело на Кийрън Трипиър и надскочи защитниците на Манчестър Юнайтед, за да прати топката във вратата на Де Хеа за втори път в мача.

FT НЮКАСЪЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:0

1:0 Джо Уилок 65'

2:0 Калъм Уилсън 88'

Съставите на двата отбора:

Нюкасъл: 22. Ник Поуп, 2. Кийрън Трипиър, 5. Фабиан Шер, 4. Свен Ботман, 33. Дан Бърн, 39. Бруно Гимараеш, 36. Шон Лонгстаф, 28. Джо Уилок, 23. Джейкъб Мърфи, 10. Алан Сен-Максимен, 14. Александър Исак

Старши треньор: Еди Хау

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 20. Диого Далот, 19. Рафаел Варан, 6. Лисандро Мартинес, 23. Люк Шоу, 8. Бруно Фернандеш, 15. Марсел Забитцер, 39. Скот Мактоминей, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Вут Вегхорст

Старши треньор: Ерик тен Хаг