Манчестър Юнайтед надви Астън Вила с 2:1 във втори мач за новата 2021-а година от Висшата лига, а двубоят се превърна в един от най-атрактивните до момента през сезона. Автор на първото попадението за Юнайтед беше Антони Марсиал, а Бертранд Траоре изравни в началото на втората част. Само 3 минути по-късно обаче Бруно Фернандеш върна аванса на своя тим. 

21 снимки

Домакините създадоха положение след само 60 секунди. След извеждащ пас към Бруно Фернандеш, зад гърба на отбраната на Вила, португалецът свали топката и опита мощно центриране, но Емилиано Мартинес се справи и отби. 

В 10-та минута момчетата на Оле Гунар Солскяер стигнаха до нов шанс. Бруно Фернандеш отне топката в центъра и намери пробива на Антони Марсиал. Стрелецът контролира добре, навлезе навътре и стреля към далечния ъгъл на Мартинес, но аржентинецът отново изби. Три минути по-късно Джон Макгин, от своя страна, принуди Давид Де Хеа да се намеси, за да предотврати попадение. 

В следващите минути играта се изравни. Фред не успя да уцели вратата на гостите в 16-та минута отдалеч, а в 37-та минута Бруно Фернандеш също не намери очертанията на противниковата врата от около 15 метра. 

Все пак усилията на "червените дяволи" се увенчаха с успех в 40-та минута. След страхотна контраатака Маркъс Рашфорд намери Аарън Уан-Бисака по десния фланг, а крайният бранител качи топката на непокрития Марсиал за 1:0. 

В началото на втората част двата тима си размениха по едно положение в първите 5 минути В 52-та Вила получи голям шанс да изравни. След чудесно развита атака, Мат Таргет качи с перфектно центриране топката на главата на Оли Уоткинс, но ударът с глава на тарана беше спасен по изумителен начин от Давид Де Хеа. Само 2 минути по-късно Анвар Ел Гази не уцели вратата след чудесна бърза контраатака. 

В 58-та минута страхотната игра след рестарта на полувремето на гостите донесе своя резултат. След бързо изпълнен фаул Джак Грийлиш получи кълбото на десния фланг и с чудесно центриране намери Бертранд Траоре на задната греда, а стрелецът не сбърка за 1:1. 

В 61-та минута обаче домакините си върнаха аванса. След нарушение срещу Пол Погба в наказателното поле, Бруно Фернандеш застана зад бялата точка и не сбърка за 2:1. В 71-та минута Антони Марсиал тества рефлексите Емилиано Мартинес отново, но стражът този път предотврати нов гол.

Минута по-късно и Анвар Ел Гази принуди Давид Де Хеа да направи стабилно спасяване, за да запази аванса на своя тим. Само 3 минути по-късно Уоткинс отново не вкара след поредното брилянтно подаване на Джак Грийлиш. В 77-та минута Бруно Фернандеш изпробва рефлекса на Мартинес отдалеч, но стражът пак се намеси блестящо. 

По този начин "червените дяволи" се изравниха с водача в класирането Ливърпул, като и двата тима имат по 33 точки след 16 изиграни мача, но "мърсисайдци" са с по-добра голова разлика. Вила, от своя страна, остана 6-ти с актив от 26 точки. 

Манчестър Юнайтед - Астън Вила 2:1

1:0 - Антони Марсиал (40)

1:1 - Бертранд Траоре (58)

2:1 - Бруно Фернандеш (61)

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Бай, Шоу, Фред, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал;

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Макгин, Луис, Грийлиш, Ел Гази, Траоре, Уоткинс;