Арсенал спечели с 1:0 гостуването си на Кристъл Палас. "Топчиите'' изстрадаха победата, след като сами се вкараха в неприятности. 
 
Макар и трудно, Арсенал откри резултата. Мартин Йодегор отбеляза дузпа в 54-та минута, но малко след това момчетата на Артета сами усложниха ситуацията.
 
Между 60-та и 67-та минута Такехиро Томиясо си изкара два жълти картона и за "артилеристите" стана сложно. 
 
Палас натискаше в оставащите минути до края, но така и не успя да намери път към вратата на Рамсдейл.
 
Така Арсенал продължи с втора поредна победа, докато загубата се оказа първа за Рой Ходжсън през сезона.
 
След седмица На "Емирейтс" идва Фулъм, докато "орлите" ще гостуват на Брентфорд

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Първите 10 минути започнаха с осезаемо преимущество по отношение на владението на топката за Арсенал. С течение на времето домакините успяха да пренесат игровите действия около средата на терена. На няколко пъти бързите Аю, Езе и Шлуп успяваха да си освободят малко повече пространство по фланговете, но до опасни ситуации не се стигна.

Бързото преливане в атака на домакините затрудняваше халфовата линия на Арсенал. След четвърт час игра първо се получи разбъркване в наказателното поле на Рамсдейл. Защитата се справи, но Еберечи Езе опита удар от дистанция, който попадна право в ръцете на вратаря.

След половин час игра футболистите на Артета най-накрая изненадаха зашитата на Палас. След грешка в изнасянето на топката, тя стигна до Нкетиа, който с тяло се освободи от бранител. Нападателят се оказа очи в очи с Джонстън и изигра ситуацията добре, но гредата го лиши от попадение.

До края на полувремето нямаше сериозни опасности освен един далечен удар на Мартин Йодегор. Любопитна беше ситуацията с Деклан Райс, когато полузащитникът имаше проблем с лещите на очите си.

Само 5 минути след началото на втората част Арсенал спечели правото да изпълни дузпа. След заучена ситуация Нкетиа беше добре изведен. Той чукна топката пред Джонстън, който го събори в наказателното поле. Йодегор се нагърби и хладнокръвно прати топката в мрежата.

Червен картон за Арсенал! В рамките на 7 минути между, 60-та и 67-та, Такехиро Томиясо действа много глупаво и си изкара два жълти картона. Това още повече усложни ситуацията на позицията ляв бек. Габриел Магеляеш замени Мартинели, а в ляво на отбраната застана Букайо Сака.

В добавеното време домакините получиха шанс да изравнят. След разбъркване и грешка на вратаря, Тарик Мичел отправи шут към вратата, но той мина над напречната греда.


LIVE Кристъл Палас - Арсенал 0:1

0:1 Мартин Йодегор 54'

ЧК Такехиро Томиясо 67'


Стартови състави:

Кристъл Палас: Джонстън, Уорд (K), Андерсен, Гуехи, Митчел, Лерма, Докуре, Аю, Езе, Шлуп, Едуард

Старши треньор: Рой Ходжсън

Арсенал: Рамсдейл, Томиясо, Салиба, Уайт, Партей, Райс, Йодегор (K), Хаверц, Мартинели, Нкетиа, Сака

Старши треньор: Микел Артета