Арсенал и Тотнъм завършиха 2:2 на "Емирейтс" в мач от шестия кръг на Висшата лига.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Още в третата минута Тотнъм имаше възможност да открие резултата, като след корнер топката достигна до Сон, който бе на чиста позиция и вкара на опразнената врата, но попадението бе отменено, тъй като кореецът бе в положение на засада.

В 16-а минута Гилермо Викарио направи сензационно спасяване, за да предотврати чиста възможност за Арсенал. Отбита топка стигна до Нкетиа в наказателното поле и той шутира, но топката се озова в ръкавиците на вратаря, вместо в десния ъгъл.

Арсенал Тотнъм статистика

източник: Sofascore

Само десетина минути по-късно Арсенал организира чудесна атака, при която Сака получи на десния фланг и напредна с топка в крака, като стреля по диагонола, но след получилия се рикошет в Кристиан Ромеро, кълбото влетя във вратата на Тотнъм - 1:0 за Арсенал.

В 38-а минута Бренън Джонсън прибра страхотно подаване в наказателното поле и пропусна от удобна позиция. Ударът беше насочен към левия ъгъл, но вратарят се хвърли и го извади по удивителен начин. Само четири минути след това Мадисън навлече чудесно в противникотово наказателно поле и отклони към Сон, който  с прецизен удар намери далечния ъгъл и успя за идравни резултата - 1:1.

В 50-а минута Кристиан Ромеро игра с ръка в наказателното поле, но това не бе видяно от съдията. Впоследствие ситуацията бе разгледана на ВАР и самият рефер прецени, че това е дузпа в полза на Арсенал. Странно или не, арбитърът не изгони Ромеро с директен червен картон. Букайо Сака се нагърби с изпълнението и не сбърка, стреляйки в центъра на вратата - 2:1 за Арсенал.

Само минута по-късно "артилеристите" допуснаха сериозна грешка в защита, като Джеймс Мадисън се възползва, намирайки с добро подаване Хьон-Мин Сон, като кореецът не сбърка, за да изравни резултата - 2:2.

В 10-а минута на добавеното време Ричарлисон можеше и да донесе победата на своя отбор, като получи топката и стреля от точката на дузпата, но след получилия се рикошет, тя профуча встрани от левия страничен стълб на Рая.

АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Райс, Виейра, Йодегор, Сака, Жезус, Нкетия

ТОТНЪМ: Викарио, Поро, Ромеро, Ван дер Вен, Удоджи, Бусума, Сар, Джонсън, Мадисън, Кулушевски, Сон