Арсенал и Саутхемптън направиха феноменален мач на "Емиратс", завършвайки при резултат 3:3 в двубой от поредния кръг на Висшата лига. Карлос Алкарас даде аванс на гостите след само 30 секунди. Тио Уолкът удвои аванса на тима си 13 минути по-късно. Габриел Мартинели намали изоставане на "топчиите" в 20-а минута. Дуйе Чалета-Цар заби за трети път топката във вратата на "артилеристите". Момчетата на Микел Артета обаче възкръснаха магически, за да изравнят до 3:3 в рамките на 120 секунди в края на мача. В продължението имаше още шансове за домакините, но до победен гол така и не се стигна. 

45 снимки

Двубоят започна доста изненадващо, след като домакините сбъркаха в защита, а Карлос Алкарас успя да прониже Рамсдейл за 1:0. 

В 14-а минута нещата станаха още по-лоши. След нова грешка в средата на терена Тио Уолкът беше изведен на перфектна позиция и не остави шанс на Рамсдейл за 2:0. 

Шест минути по-късно Букайо Сака центрира отлично и Габриел Мартинели успя да намали резултата на 1:2 след хубав удар с десния крак.

В 26-а минута Аарън Рамсдейл на два пъти трябваше да отразява удари на нападатели на Саутхемтън, но се справи и в двата случая. Три минути по-късно домакините отговориха с опасен удар с глава на Йодегор, който все пак бе неточен.

В добавеното време на първата част Габриел стреля с глава, но неточно. Канонадата продължи в последните секунди на частта, когато ударите към вратата на Саутхемптън следваха един след друг, но до попадение не се стигна. 

Така дойде 66-ата минута, когато след изпълнение на корнер Армел Бела-Кочап свали с глава топката към влезлия като резерва Дуйе Чалета-Цар. Хърватският защитник нямаше никакви проблеми и от близост заби с глава топката за 1:3, а защитата на Арсенал отново се представи безобразно.

"Артилеристите" опитаха да реагират, като три минути по-късно Габриел Жезус пропусна да уцели вратата след удар от воле. Последва натиск на Арсенал, като бяха блокирани опасни удари на Томас Партей и Букайо Сака.

Драмата обаче тепърва предстоеше. В 88-а минута Йодегор матира Базуну с удар от дистанция, а само минута и половина по-късно дойде и изравнителното попадение на Букайо Сака. 

В добавеното време Леандро Тросар нацели греда, а след него и удар на Нелсън беше блокиран. Домакините хвърлиха всичко напред, но така и не стигнаха до пълен обрат. 

Ето и съставите на двата тима:

АрсеналРамсдейл; Уайт, Холдинг, Габриел, Зинченко; Йодегор, Партей, Виейра; Сака, Жезус, Мартинели;

СаутхемптънБазуну; Уокър-Питърс, Беднарек, Бела-Кочап, Перо; Уолкът, Уорд-Праус, Лавия, Елиунуси; Алкарас, Армстронг;